Futbol aşkına!

Düzenleyen:
Futbol aşkına!

Ekonomi Haberleri

Türkiye’deki ailelerin yeni gözdesi; Arsenal, Chelsea, Manchester gibi futbol kulüplerinin açtığı yaz okulu programları… Çocuklarının hem dil hem de spor eğitimi almasını isteyen aileler ortalama 8 bin TL’yi gözden çıkarıyor

Önder ÇELİK

Geçmiş yıllarda çocuklarının üniversite ve yüksek lisans eğitimlerini yurt dışında almasını isteyen aileler, son dönemde daha küçük yaşlardaki çocukları için farklı yurt dışı alternatifleri aramaya başladı. Yurt dışında eğitime yılda 1.5 milyar doların üzerinde para harcayan Türkiye'de eğitim seçenekleri arasında ‘sporu ve yabancı dil’ eğitimini birleştiren programlar en gözde olanlar arasında yer alıyor. Her yıl 20 bin kadar öğrencinin yaz okullarına gönderildiği Türkiye’den yılda 100-150 arası öğrenci spor okullarına kayıt yaptırıyor. Kısıtlı kontenjanı bulunan bu okullardan İngiltere’de 5-6 adet bulunurken, her okul açtığı sınıflarda 10-15 kişiyi kabul ediyor. Sporu ve eğitimi bir araya getiren bu programlarda çocuklar ve gençler ilgi duydukları sporu profesyonellerinden öğrenirken, yabancı dillerini de geliştiriyor. Yaz okulu sonrası öz güveni yükselen ve kendini yetiştiren çocuklardan bazıları Türk spor kulüplerinde futbol hayatına devam ediyor.
2 BİN STERLİNDEN BAŞLIYOR
IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları kapsamında sunulan programlar arasında en çok ilgiyi Arsenal, Manchester ve Chelsea Futbol Kulüpleri’nin iş birliğinde gerçekleşenler çekiyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan IEFT Genel Müdürü Deniz Akar, “Son dönemde aileler yaz okullarına büyük ilgi gösteriyor. Türk eğitim kurumlarında eğitim-öğretim hayatlarına devam eden çocukların yabancı dili ana dil seviyesinde öğrenmesini amaçlayan aileler; yaz aylarında çocuklarını sıkmadan eğitim aldırabilmek adına spor ve eğitimi bir araya getiren özel programlara başvuru yapıyorlar. Örneğin futbolla ilgilenen ve bu alanda yeteneği olan çocuklar İngiltere’nin dev takımlarından olan Chelsea, Arsenal ve Manchester’da profesyonel antrenörlerden futbol eğitimi alma şansı yakalayabiliyor. Spor alanındaki eğitimin yanında İngilizce dersleri de verilen bu programlarda futbol alanında yetenekli öğrenciler futbolun devlerine kendilerini de gösterme fırsatı elde ediyorlar. 2 haftadan 5 haftaya kadar devam eden bu programlar ortalama 2000 sterlinden (yaklaşık 8 bin 300 TL) başlıyor” dedi. 7 yaşındaki çocuğunu yurt dışına yalnız başına göndermek istemeyen aileler için özel seçenekler bulunduğunun da altını çizen Akar, “Kimi programlarda çocuklarına aileleriyle birlikte kabulü de söz konusu. Çocuklar günlük eğitimlerine devam ederken ebeveynleri de onlara eşlik edebiliyorlar” diye konuştu.

Chelsea Futbol Kulübü ve Caterham School
1811 yılında kurulan İngiltere’nin en prestijli okullarından olan Caterham School ile İngiltere’nin önde gelen futbol kulüplerinden olan Chelsea iş birliğinde düzenlenen yaz okullarında 8-16 yaş grubundan çocuklar kabul ediliyor. Fiyatlar 2500 ile 6900 sterlin arasında değişiyor.

Arsenal Futbol Kulübü ve Quenswood School
İngiltere’nin en prestijli yatılı okulları arasında ilk 10 arasında yer alan Queenswood School ile Arsenal Futbol Kulübü iş birliğinde gerçekleşen yaz okullarında 10-19 yaş grubundan öğrenci kabul ediliyor. 1150 sterlin okula ödenirken, Arsenal antrenörlerine haftalık 170 sterlin ödeniyor.

Nike Spor Okulları ve ELS Dil Okulu
ELS Dil Okulu ve Nike Spor Okulları iş birliğinde gerçekleşen yaz okulları ABD’de düzenleniyor. 9-15 yaş grubundan öğrencilerin katıldığı programlar minimum 2 haftadan başlıyor. California’da yaz okuluna katılmak isteyenler 3295-3995 dolar arasında bir meblağ ödüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...