Gram altın ne kadar?

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gram altın ne kadar?

Ekonomi Haberleri  / AA

Altının gram fiyatı, 112 liranın üzerine çıktı.

Dün 109,89 lira seviyesinden kapanan altının gram fiyatı, bugün 112 liranın üzerine çıktı ve şu dakikalarda 112,200 lira seviyelerinde seyrediyor. 

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 184 liradan, Cumhuriyet altını 750 liradan satılıyor. 

Dün günü 1.215,37 dolardan tamamlayan altının onsu ise bugün bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 1.230 doların üzerine yükseldi. Altının onsu şu dakikalarda 1.233,33 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Analistler, petrol ve hisse senedi piyasalarındaki düşüşlerle birlikte küresel piyasalara ilişkin negatif seyrin, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımında temkinli davranacağı beklentisi oluşturduğunu ve altında yukarı yönlü bir hareket görüldüğünü ifade ediyor. 

Piyasada bugün ABD'de açıklanacak verilerin ve dolar üzerindeki etkisinin izleneceğini kaydeden analistler, Fed üyelerinden faiz artırımına ilişkin kafa karıştırıcı açıklamalara karşı temkinlı olunması gerektiğini vurgulayarak, 1.235 direncinin kırılması halinde 1.240 ve 1.250 seviyesinin gündeme gelebileceğini, olası geri çekilmelerde ise 1.215 ve 1.205 desteklerinin seviyelerinin test edilebileceğini kaydediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...