Perakende hacmi yüzde 3.6 arttı

Düzenleyen:
Perakende hacmi yüzde 3.6 arttı

Ekonomi Haberleri

TÜİK rakamlarına göre şubat ayında perakende satış hacmi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.6 arttı.

TÜİK rakamlarına göre şubat ayında perakende satış hacmi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.6 arttı. Gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,3, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlar yüzde 5,2, otomotiv yakıtı satışları yüzde 4,3 yükseldi.
Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları yüzde 9,6, elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 7,5, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları yüzde 1,5 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları yüzde 0,6, posta veya internet üzerinden satışlar yüzde 5,2 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,9 yükseldi. Gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6,1, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlar yüzde 8,3, otomotiv yakıtı satışları yüzde 9,5 artış kaydetti

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...