İran açılımı başladı

Düzenleyen:
İran açılımı başladı

Ekonomi Haberleri

Ambargonun kalkmasının ardından Türkiye-İran ilişkilerinde ilk iyileşme, ticaret rakamlarına yansımıştı. Mart ayında Türkiye'nin İran'a ihracatı yüzde 44 yükselmişti. Yeni dönemde ilişkilerin daha da gelişmesi için önemli bir adım atıldı.

Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu 25. Dönem Toplantısı; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile İran Telekomünikasyon ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Mahmoud Vaizi’nin de katılımıyla Konya'da gerçekleştirildi. Zirvede önemli kararlar alındığını belirten Bakan Cevdet Yılmaz, "Ticaretin Kolaylaştırılması anlaşmasıyla iş dünyamız rahat ticaret yapacak. 30 yeni ürün için uzlaşmış durumdayız. Her iki ülkedeki yatırım fırsatlarının değerlendirileceği bir forum yapacağız. Geçen yılki ticaretlerimizin 3’te 1’i millî paralarımızla gerçekleşti. Daha da iyi olacak. Borsa İstanbul ve Tahran Borsası arasında ortak ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Petrol, doğalgaz, yenilebilir enerji, elektrik gibi enerjinin alt dallarında ilişkiler gelişecek. Elektrik enerjisinde takas kapasitesini arttırmaya karar verdik. Şu anda 450 megavat bir kapasitemiz var. İlk aşamada bunu 700 megavata çıkaracağız. Sınırda ortak sanayi bölgesi oluşturma hayalimiz de var. Alışveriş daha rahat olacak " dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...