YDA, 2 milyar yatırım yapacak

Düzenleyen:
YDA, 2 milyar  yatırım yapacak

Ekonomi Haberleri

Bu yıl Türkiye'ye 2 milyar avro yatırım yapacaklarını ifade eden YDA Şirketler Grubu Başkanı Hüseyin Arslan, bunun 1.6 milyar avrosunu 4 şehir hastanesine harcayacaklarını söyledi

YDA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, küresel ve yerel olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye güvendikleri için 2015 yılında yatırımlarına hiç ara vermediklerini belirterek, “Türkiye, gelişen ülkelerden pozitif ayrışıyor. 2016 yılında Türkiye'ye 2 milyar avro yatırım yapacağız. Bu rakamın 1.6 milyar avrosunu şehir hastanelerine, 250 milyon avrosunu Dalaman Havaalanı'na harcayacağız” dedi. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) Türkiye için stratejik öneme sahip olan çok önemli bir proje olduğunu dile getiren Arslan, İFM'nin içindeki BDDK binasını kendilerinin yaptığını söyledi. Arslan, bu kapsamda yapacakları 3 kulenin bir tanesini BDDK'ya hizmet binası olarak vereceklerini kaydederek, “Geri kalan 2 kule, iş merkezi ve ticari alanlardan oluşacak. Projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut ve BDDK'nın onaylaması gerekiyor. Bunlardan 3'ü onayladı bir tanesi kaldı. Nisan ayı içerisinde bu onayı almayı bekliyoruz. Bu ay içinde temeli atacağız” diye konuştu.
KAYSERİ, KONYA, MANİSA VE Ş.URFA’YA...
Şehir hastanelerinin halen kamuoyu tarafından yeterince bilinmediğini belirten Hüseyin Arslan, kamu-özel iş birliği modeliyle yapılan hastanelere ilişkin şu bilgileri verdi: “Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Reform ve Enformasyon Programı çerçevesinde 60 bin yataklık yeni bir program açıkladı. Buradaki amaç; iki konuyu kamuya finansman yükü getirmeden özel sektör marifetiyle çözebilmek… Bunlardan birincisi eksik olan yatak kapasitenin artırılması, ikincisi ise mevcut eski hastanelerdeki niteliksiz yatakların daha modern ve nitelikli yataklara dönüştürülmesi. İşin temelinde bu vardı. Şu anda 60 bin yatağın 27 bin yatağı ihale edildi. Bunların inşaatları başladı. Biz YDA Grup olarak bunun öncülüğünü yapmaktayız. Türkiye'nin ilk PPP-Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile şehir hastanesi Kayseri'de hayata geçiriliyor. Tam 1583 yataklı. Bunun yatırımcısı biziz. Şu anda Konya'da 840, Manisa'da 600, Şanlıurfa'da 1700 yatak olmak üzere 4 şehirdeki hastanelerin yatırımcısıyız. Bu 4 şehir hastanesi için toplamda 1.6 milyar avro yatırım yapıyoruz.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...