Havelsan THY için simülatör üretecek

Düzenleyen:
Havelsan THY için simülatör üretecek

Ekonomi Haberleri

Türk Hava Yolları’nın Boeing 737NG uçakları için, pilot eğitimlerinde kullanacağı ilk yerli simülatörünü Havelsan üretecek

Askeri alanda sahip olduğu simülatör tasarım, üretim, entegrasyon ve bakım tecrübesini, günümüzde hızla gelişen ve büyüyen sivil havacılık sektörü ile birleştiren Havelsan, Türk Hava Yolları’nın Boeing 737NG tipi uçakları için uluslararası D seviye sertifikasyona sahip Tam Uçuş Simülatörü üretecek. Bu iş birliği çerçevesinde Havelsan, Türk Hava Yolları’nın Boeing 737NG uçakları için, pilot eğitimlerinde kullanacağı ilk yerli simülatörünü imal edecek. Hem düşük maliyet hem de güvenli eğitim sağlayacak bu cihaz aynı zamanda Havelsan’ın ilk sivil uçak simülatörü olacak. İş birliğine ilişkin düzenlenen imza töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Havelsan’dan teslim alacağımız bu simülatörün, Türk uçak sanayinin temel taşlarından biri olacağını şimdiden söyleyebiliriz” dedi. Havelsan Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ise, “Bundan sonra Türk Hava Yolları’nın tüm simülatör ve eğitim sistemleri ihtiyaçlarını karşılamaya talibiz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...