Kimlik bunalımında İnterpol devrede

Düzenleyen:
Kimlik bunalımında İnterpol devrede

Ekonomi Haberleri

50 milyona yakın seçmenin kimlik bilgilerinin sızdırıldığı bilgisayarın sunucularının Romanya’da çıkması üzerine Başsavcılık, dosyanın bir örneğini İnterpol Daire Başkanlığı’na gönderdi.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada yeni bir adım attı. Bilişim Suçları Bürosu, 50 milyona yakın seçmenin kimlik bilgilerinin sızdırıldığı bilgisayarın sunucularının Romanya’da çıkması üzerine harekete geçmişti. Romanya’ya gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na da adli yardım (istinabe) evrakı yazılmıştı. Ancak adli kanallarla bu işlemin 6 ay gibi bir süreci bulacak olması üzerine Başsavcılık süreci hızlandırmak için düğmeye bastı. Başsavcılık tarafından hazırlanan dosyanın bir örneği de Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’na gönderildi. Böylelikle süreci hızlandırmak adına polis kanalıyla irtibat kurulacağı öğrenildi. Cevabın ise 6 ay yerine 1 ay gibi kısa sürede gerekli işlemler tamamlanarak gönderilmesi bekleniyor. Romanya polisinin dosyada yer alan sunucu adreslerinin kime ait olduğu, ayrıntılı bilgileriyle Türk makamlarına iletmesi sağlanacak. Gelen bilgilere göre de kimlik bilgilerinin hangi yapı tarafından, nasıl ve nereden sızdırıldığını da tam anlamıyla netleşmiş olacak. Bu arada, söz konusu soruşturma kapsamında bugüne kadar Bilişim Suçları Savcılığına 100’ü aşkın vatandaşın müracaat ettiği belirtildi. “Müşteki” sıfatıyla müracaat edenlerin genellikle dilekçelerinde adlarına, “sahte kimlik, kredi kartı, telefon hattı, çek, senet” düzenlendiğini iddia ettikleri öğrenildi. Diğer taraftan, YSK ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşlerine gönderilen yazılarla ilgili henüz bir cevap verilmediği de öğrenildi. İki kurumdan gelecek cevaba göre kimlik bilgilerinin hangi partilere kimler tarafından verildiği ortaya çıkacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...