Sultanahmet’e dev turizm yatırımı

Düzenleyen:
Sultanahmet’e  dev turizm yatırımı

Ekonomi Haberleri

Ayasofya ve Topkapı Sarayı arasından başlayarak Gülhane Parkı kapısına uzanan sokağın işletmesini alan Keskin Holding, 80 milyon avro yatırımla bölgedeki 25 tarihî konağı restore ederek turizmin hizmetine açacak.

Oğuz Han Şimşek İSTANBUL
Gayrimenkul, akaryakıt ve emlak gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Keskin Holding, Sultanahmet'in göz bebeği Ayasofya ve Topkapı Sarayı arasından başlayarak Gülhane Parkı kapısına uzanan sokağı turizme açıyor. ABD'li iki turizm deviyle anlaşmaya varan Keskin Holding, 25 konağı 80 milyon avro yatırımla yeniden restore ederek ilk etapta Sultanahmet'e 1 milyon turist çekmeyi planlıyor. Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin, 25 konağın 10 ila 49 yıl arasında işletmesini üstlendiklerini belirterek restorasyonu devam eden tarihi yapılar arasında Hagia Sophia Mansions, Tayyare Apartmanı, İshak Paşa Konağı, Yeşil Ev ve Sarnıç Restoran gibi pek çok önemli mekanının bulunduğunu söyledi. Sarnıç Restoran'ın bulunduğu yer altında tarihi Roma tünellerinin Dan Brown'ın romanlarına konu olduğunu hatırlatan Keskin, Brown'u buraya davet edeceklerini söyledi. Keskin ayrıca yapımı bittiğinde bu alanda başta bin, zamanla 5 bin çalışanın istihdam edileceğini ifade etti.
"TÜRKİYE'NİN REKLAMA İHTİYACI VAR"
Türkiye'de en büyük sektörlerden birinin turizm olduğunu kaydeden Keskin, son terör ve canlı bomba saldırılarıyla Türkiye hakkında karalama kampanyası yürütüldüğüne dikkat çekti. Buna karşı amaçlarını ise, "Ülkemizde 'can güvenliği yoktur' safsatası ile turizmimizi baltalamak ve Türk ekonomisine darbe vurmayı amaçlıyorlar. Biz buna karşı daha iyi ve lüks yatırımlarla bacasız sanayi denen turizmimizi canlandırmak istiyoruz. Turizm hizmet sektörü, iyi hizmet vermezseniz cazibe merkezi olamazsınız. Türkiye'nin reklama ihtiyacı var" şeklinde açıkladı. 
HEDEF 1 MİLYON TURİST
Ercan Keskin, özellikle Amerika, Kanada ve Çin gibi büyük pazarlara yatırımlar yaptıklarını ekleyerek, "Başta ABD, Kanada, Brezilya ve Arjantin olmak üzere Amerika kıtasından 1 milyon turisti getirmeyi hedefliyoruz" dedi. Bu hedefin zamanla 5 milyona ulaşmasını amaçladıklarını söyleyen Keskin üçüncü havalimanının açılmasının da buna oldukça olumlu katkıları olacağını dile getirdi. 
Keskin, restorasyon konusunda önlem aldıklarını vurgulayarak, "Tarihi dokuyla ilgili Anıtlar Genel Kurulu ve üniversitelerden uzman öğretim üyeleri ile iş birliği içerisindeyiz" dedi. 'Tarihî yapı bir standardizasyona göre yapılmalıdır' eleştirilerine karşı bu yapıların çöpe çevrildiğine dikkat çeken Keskin şöyle devam etti: "Paris'in, Berlin'in, Londra'nın göbeğinde tahtalarla çevrili bir bina gördünüz mü? Bu, Türk yatırımcısına bir kelepçedir. Bir izin için 2 yılda cevap gelmiyor. İzinlerle ilgili tek bir kurum yetkili olmalı" ifadelerini kullandı. Dünya devi iki şirketi bir araya getireceklerini bildiren Keskin, "Bu iki şirketin büyüklüğü 200 milyar dolarlık hacme sahip. Elimizde öyle bir potansiyel var ki keşke açıklayabilsem" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...