Katarlı Bakandan teklif: Ticarette sınır kalksın

Düzenleyen:
Katarlı Bakandan teklif: Ticarette sınır kalksın

Ekonomi Haberleri

Bu yıl 11’incisi gerçekleşen Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda konuşan Katarlı bakan Al Thani, zorluklarla mücadele için Türkiye ile Arap ülkeleri arasında serbest ticaret anlaşması yapılması gerektiğini söyledi

Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) resmî desteğinde, Borsa İstanbul ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı iş birliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından düzenlen 11. Türk Arap Ekonomi Forumu (TAF'2016) başladı. Forumda konuşan Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin tarihin derinliklerine uzandığını belirterek, “Ekonomilerimizi uluslararası düzeyde karşımıza çıkacak zorluklarla mücadele edebilecek hale getirmeliyiz. Türkiye ile Arap ülkeleri arasında serbest ticaret anlaşmaları (STA) yapılmalıdır. Biz, bu tartışmaların yapılacağı ilk toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyarız” dedi. Al Thani, böyle organizasyon ve anlaşma sayesinde Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da artacağını belirterek, böylece uluslararası düzeyde büyük rol oynayabileceklerini söyledi. Al Thani, “Bugün Katar'daki 240 şirket Türkiye ile iş biriliği halinde. 26 Türk şirketi Katar'da iş yapıyor” diye konuştu.
Suudi Arabistan Ticaret Odaları Konsey Başkanı Dr. Abdul Rahman Abdullah Al-Zamil ise, ülkesinin Türk girişimciler ve iş adamları için önemli bir pazar olduğunu belirterek, "Ülkemizde iş yapan Türklerin daha önce dile getirdiği bütün şikâyetler incelenmiştir. Birkaç ay içerisinde değişimleri göreceksiniz" dedi.
Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün ise, Türk müteahhitlerinin son 44 yıllık dönemde 108 ülkede yaklaşık 325 milyar dolar tutarında 9 bine yakın proje gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde Arap ülkelerinin yerinin her zaman ayrı olduğunu ifade eden Yenigün, “Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin toplam payı yüzde 90'ın üzerindedir” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...