Saldırıları daha gerçekleşmeden tespit edebilecek

Düzenleyen:
Saldırıları daha gerçekleşmeden  tespit edebilecek

Ekonomi Haberleri

Siber dünyadaki saldırıları gerçekleşmeden tespit eden Türkiye’nin ilk Siber Füzyon Merkezi, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir’in katıldığı törenle açıldı.

Bilişim güvenliği konusunda önemli çalışmalara imza atan ve kritik teknolojileri ülkemize kazandıran Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş (STM) imzasını taşıyan Siber Füzyon Merkezi tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yapay zeka mekanizmasıyla çalışıyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, “Dünyada sadece birkaç ülkede bulunan Siber Füzyon Merkezi’yle Türkiye, siber güvenlik konusunda önemli bir güce kavuştu. Dünyada ülkelerin güvenliğini tehdit eden en büyük unsurlardan biri, siber saldırılar. Siber saldırıları gerçekleşmesinden önce analiz etmek, önüne geçebilmek kritik bir öneme sahip. Bugün bunun için büyük bir adım atıldı” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...