Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devletten emeklilere büyük müjde

Düzenleyen:
Devletten emeklilere büyük müjde

Ekonomi Haberleri

Aldığı maaşla ay sonunu getiremeyen, her şeyden önemlisi tasarruf yapıp acil ihtiyaçlarını gideremeyen emeklilere müjde. Devlet, tüm emeklilere taksitle maaşlarının belli bir tutarı kadar avans dağıtacak

Emeklilerin günümüz şartlarında aldıkları aylıkla geçinmesi çok zor. Dolardaki rekor artış, bunun A'dan Z'ye tüm gıda ve temel ihtiyaç fiyatlarına zam olarak yansısı şartları daha da zorlaştırıyor. Yapılan zamlar ise enflasyonun, fiyat artışlarının etkisiyle geldiği gibi gidiyor. Yıllardır emeklilerin geçim derdine çare aranıyor. Ancak her fırsatta bütçe ve maliyet hesapları emeklinin umudunu söndürüyor. 

GEÇİM DURUMUNA BAKILACAK

Ancak Ankara kulislerinde konuşulmaya başlanan bir konu emeklileri heyecanlandırdı. Konuşulanlara göre; devlet, ay sonunu getiremeyen veya o ay fazla harcama yapacak emeklilere ek hesap açacak. Bir başka deyişle avans verecek. Mevcut uygulamada sadece emekli dilekçesini veren ve maaş bağlanmasını bekleyen emekliye 3900 liraya kadar avans veriliyor. Ancak yeni düzenleme 11 milyon emekliyi kapsayacak.

BANKA KREDİSİ MALİYETLİ

Avans, maaşa göre belirlenecek. Örneğin; 1000 lira aylık alan bir emekliye maaşm 3 katma kadar (3000 TL) avans verilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından taksitler halinde kesilecek. Kesintinin kaç ay süreceği tercihe bağlı olacak. 12, 24 ve 36 ay gibi seçenekler sunulacak. Avanstan herhangi bir faiz ve ek ücret alınmayacak. Mevcut durumda bankalardan 3000 lira tüketici kredisi çekenler 36 aym sonunda en az 950 lira faiz ve masraf ödüyor.

İLAÇ GİBİ GELECEK

Hükümet bu düzenlemeyle emekliye zor ve sıkıntılı bir süreçte destek olmayı amaçlıyor. Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), avansın getireceği maliyeti değerlendiriyor. Düzenlemenin kısa sürede taslak haline getirilmesi ve Medis'ten geçmesi bekleniyor. Bu yıl enflasyon zammı, seyyanen zam, Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin kalkmasıyla cebi rahatlayan emekliler avansla acil temel ihtiyaçlarını da giderebilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...