Taşerona yeniden düzenleme yolda!

Düzenleyen:
Taşerona yeniden  düzenleme yolda!

Ekonomi Haberleri

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Taşeron meselesinde daha önce açıklanmış hususların yasalaşacağı konusundaki beklentileri paylaşmıyoruz. Yeni bir durum olduğunu düşünüyorum, yeniden çalışmalar başlatılacak” dedi

Sİnem Ercİyas ANKARA

Taşeron işçilerin kamuda istihdamı konusunda yeni bir çalışmanın gündemde olacağı sinyallerini Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan verdi. Arslan, Hak-İş tarafından düzenlenen iftar programında gazetecilerin sorularını cevapladı. Arslan’ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar özetle şöyle:
“Sayın Cumhurbaşkanımızdan da hem Sayın Başbakan’dan da aldığımız intiba taşeron konusunda yeni bir çalışma yapılacağı yönünde… Taşeron meselesinde daha önce açıklanmış hususların yasalaşacağı konusundaki beklentileri paylaşmıyoruz. Yeni bir durum olduğunu düşünüyorum, yeniden çalışmalar başlatılacak. Bu bizim için sevindirici bir durum olacak. Çünkü tekrar konuşmaya, tartışmaya başlayacağız.” 
KIDEMDE HAK KAYIPLARI ENDİŞESİ
Kıdem tazminatının daha çok çalışanın faydalanması açısından fona devredilmesine sıcak baktıklarını ama hak kayıplarına karşı olduklarına vurgu yapan Arslan, “Kıdem tazminatı konusunda Hak-İş kıdem tazminatı ile ilgili yapılacak düzenlemelerin, var olan sorunların çözümünü ve kıdem tazminatını daha da güçlendirilerek güvence altına alınmasını hedeflemektedir. O nedenle gelecek düzenlemelerin mevcut kazanılmış haklarımızı geriye götürmeden yeni haklar ve kıdem tazminatında var olan sorunların çözümünü sağlayacak, yeni, güçlendirilmiş bir kıdem tazminatı düzenlemesi Hak-İş’in talebidir” dedi.
BES BİZİMLE PAYLAŞILMADI
Çalışanlardan bireysel emeklilik kesintisi yapılmasına imkan verecek düzenlemenin tasarrufu artırmaya yönelik bir adım olduğunu anlatan Arslan, “Evet, Türkiye tasarruf açısından birçok ülkenin gerisinde ama tasarruf sorununun sadece çalışanların ücretlerinden ve onların arzu etmediği biçimde çözmek istenmesi kabul edilebilir değil. Bu uygulama sayın bakanın ve bazı bürokratlar ile bankacıların fikriymiş gibi görünüyor. Burada, bizimle paylaşılmayan yani sosyal diyalogdan uzak bir uygulamayla karşı karşıyayız” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...