Yapılandırmaya 87 bin başvuru

Düzenleyen:
Yapılandırmaya 87 bin başvuru

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeye şu ana kadar 87 bin kişinin başvurduğunu açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi ve sigorta prim borcu yapılandırılmasına vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. NTV’ye konuşan Ağbal, yasanın 19 Ağustos tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ağbal, “Vatandaşlarımızın büyük bir başvurusu var. İlk başvuruyu yasanın çıktığı gün Dumlupınar’dan aldık. Bugün itibarıyla internet üzerinden başvuran yaklaşık 72 bin 760 kişi var. Vergi dairelerine gelerek başvuran mükellef sayısı da 14 bin 244. Toplamda 87 bin 4 başvuru aldık. Sevinerek görüyorum ki vatandaşlar büyük ölçüde başvuruları internetten yapıyorlar” dedi. Düzenlemeye yönelik afişler hazırladıklarını kaydeden Ağbal, şöyle devam etti: “Metro, otobüs duraklarında kullanacağız. Vatandaş neredeyse bu düzenlemeleri orada anlatacağız. Arkadaşların hazırladığı güzel bir afiş var. ‘Maliyeye borcunuz mu var gelin yapılandıralım, gelin barışalım.’ Son derece güzel afişler. İnternet üzerinden büyük bir tanıtım kampanyasına başladık. Sosyal medyayı, e-postayı yoğun bir şekilde kullanıyoruz. AVM’lerde yeniden yapılandırmaya yönelik düzenlemeleri de anlatacağız.”
Yeniden yapılandırmadan faydalanmak isteyenlere, ödemeleri peşin yapma çağrısında bulunan Maliye Bakanı, 31 Ekim’in son başvuru tarihi olduğunu hatırlattı. Ağbal, “Onu hiç beklememeleri gerekiyor. Biz başvuruları ne kadar hızlı alabilirsek vatandaş önünü o kadar hızlı görebilir. Bu sadece borçların yapılandırıldığı kanun değil. Vatandaşlarımız yepyeni bir sayfa açabilir” diye konuştu.
PARANIZI TÜRKİYE’YE GETİRİN
Varlık Barışı Kanunu ile “büyük imkânlar” getirildiğini de belirten Ağbal, “Doğrudan doğruya para bankaya yatırılacak. Herhangi bir şekilde vergi almayacağız, nerede kullanacağınıza bakmayacağız. İsterseniz koyduktan sonra geri çekin. İnanıyorum ki vatandaşlar 6 ay içerisinde Varlık Barışı Kanunu’ndan da önemli ölçüde yararlanacak” dedi ve şöyle devam etti: “Herkes farklı nedenlerle yurt dışında para tutuyor. Gelin paranızı Türkiye’ye getirin. Böyle bir dönemde vatandaşlarımız yurtdışındaki varlıklarını getirsinler. Biz devlet olarak her türlü yardımı kendilerine yapacağız.”
FETÖ’ye yönelik soruşturmaya da değinen Ağbal, 1000’e yakın firmanın FETÖ ile dolaylı ya da doğrudan bağlantılı olduğunu söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...