İstanbul Finans Merkezi için kapsamlı araştırma yapılacak

Düzenleyen:
İstanbul Finans Merkezi için kapsamlı araştırma yapılacak

Ekonomi Haberleri

Belirlenen 6 bölgede; bin 500 çalışan ve bin 500 yaşayan olmak üzere toplam 3 bin kişiyle araştırma yapılacak.

Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte temeli atılan İstanbul Finans merkezi için özel bir çalışma gerçekleştirilecek.

15 BİN HEKTAR ALAN BELİRLENDİ
Kent içerisinde finansal hareketliliğin can damarı sayılan bölgelerin geliştirilmesi için özel bir düzenleme yapılması planlanıyor. Buna göre, Levent- Maslak, Ataşehir-Kozyatağı, Kartal, Ümraniye, Kağıthane- Cendere, Topkapı-Bayrampaşa olmak üzere toplam 15 bin hektar alan belirlendi. Bu alanlarda altyapıya yönelik talep araştırması yapılacak.

3 BİN KİŞİYLE ARAŞTIRMA YAPILACAK
Belirlenen bölgelerde bin 500 çalışan ve bin 500 yaşayan olmak üzere toplam 3 bin kişiye altyapıya yönelik beklentiler sorulacak. Dünyada finansal örnekleri olan Seul, Vancouver, New York, Londra gibi şehirler de araştırmaya dahil edilecek.

Çalışma kapsamında, İstanbul'daki üst düzey finans kuruluşlarının tepe isimleriyle derinlemesine mülakatlar yapılarak araştırma için detaylı bilgiler toparlanacak. Mülakatlar, 30'u İstanbul'da, 10'u ise yurtdışında yerleşik konusunda uzman toplam 40 kişiyle gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...