Çanakkale için devler yarışacak

Düzenleyen:
Çanakkale için devler yarışacak

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en önemli projeleri arasında bulunan Çanakkale 1915 Köprüsü için dünya devleri sıraya girdi. İhale için 10’u yabancı 24 şirket şartname aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için 4’ü Japon, 3’ü Çinli, 2’si Koreli ve 1 İtalyan olmak üzere 24 firmanın ihale dosyası satın aldığını söyledi. Arslan, Japonya Kara, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanı Keiichi Ishii ve beraberindeki heyetle görüşmesi öncesinde yaptığı konuşmada, Japonların 15 Temmuz hain darbe girişimi ve terör saldırılarıyla ilgili Türkiyeye verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.
Arslan, Türkiye açısından çok önemsenen ve Cumhuriyet’in 100. yılında hizmete sunulması öngörülen rekorları içerecek 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, 2 bin 23 metre ayak açıklığıyla dünyanın en büyük projesi olacağını dile getirerek, şöyle devam etti: “Japon yüklenicilerin projeye ilgileri bizleri memnun ediyor. İhale için 4’ü Japon, 3’ü Çinli, 2’si Koreli, 1’i İtalyan olmak üzere 10’u yabancı 24 firma ihale dosyası satın aldı. Hem ülkemizin hem de yurt dışında bu konudaki güçlü firmaların projeye ilgileri bizleri memnun ediyor. 26 Ocak’ta tekliflerini alacağız. Projenin müşavirlik ihale sürecini de başlattık. 27 Mart’ta onun da tekliflerini alacağız. Dolayısıyla yüklenici belli olur olmaz hemen devamında müşavir firmayı da belirlemiş olacağız. Projenin sonuçları, hem ülkemiz hem yükleniciler hem de insanımız açısından hayırlı sonuçlar doğurur.” 
Japonya Kara, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanı Keiichi Ishii ise geçen yıl meydana gelen hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından ve Türkiyenin demokratik yapısını korunmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, bu süreçte Türk ulusunun gösterdiği birlik ve dayanışmaya saygı duyduklarını söyledi

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...