HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gram altın ne kadar?

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gram altın ne kadar?
Gram Altın, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Altının gram fiyatı 144 lira seviyelerinde dengelendi.

Dün düşüş eğilimindeki dolara paralel gün içinde 143,5 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla günü yüzde 0,1 azalışla 144,1 liradan tamamladı.
Bugün de içinde bulunduğu dar bant içinde yatay bir seyirle güne başlayan altının gram fiyatı, saat 09.50 itibarıyla 144,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 237 liradan, Cumhuriyet altını da 964 liradan satılıyor.
Altının ons fiyatı ise dünkü yatay seyrini bugün de devam ettirerek 1.234 dolardan alıcı buluyor.
AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD ve Avrupa'da artan siyasi risklerin altın talebini artırdığını belirterek, "Siyasi riskler altın fiyatlarındaki düşüşleri sınırladı. Fransa'da aşırı sağcı olan Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'in rakiplerinin önünde olduğunu gözlemliyoruz. ABD Başkanı Donald Trump'ın diğer ülkelere karşı yaptığı siyasi yorumlar da küresel piyasa yatırımcılarını tedirgin etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Memiş, bu hafta boyunca altının ons fiyatının ABD verileri ile dalgalanabileceğini ifade ederek, altının gram fiyatının dolar kuruna paralel seyrini sürdürebileceğini, teknik açıdan ise 146 lira seviyesinin direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...