HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

7 bin bekçi alınacak

Düzenleyen:
7 bin bekçi alınacak
Bekçi, Haber

Ekonomi Haberleri

İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illerinde 1 ay içinde önce sözlü, sonra yazılı sınavla atama yapılacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 7 bin bekçi alımı yapılacak. Önce Doğu Anadolu’daki iller, ardından İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illerine bekçi atanacak. Çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamada kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları amacıyla, ‘Çarşı ve Mahalle Bekçileri’ teşkilatı güçlendirilecek. 7 bekçi kadrosunun tahsisinin ardından illerde valilikler vatandaşı bilgilendirecek. 
Geçen yıl Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak valilikleri tarafından yapılan duyurunun ardından başvuran adaylar arasında şartları taşıyan 280 bekçi de bir ay içinde görevine başlayacak. Bekçilerin 69’u Diyarbakır, 40’ı Hakkâri, 49’u Mardin, 1’i Şanlıurfa, 121’i ise Şırnak’ta görev yapacak. İstanbul’da 700, Şırnak’ta ise 100 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başlatılan süreç de devam ediyor. Halen görevde olan bekçilerden 612’si Diyarbakır, 156’sı Hakkâri, 451’i Mardin, 59’u Şanlıurfa, 326’sı Şırnak’ta bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde halihazırda 4 bin 295 bekçi görev yapıyor.

Önce sözlü sonra yazılı

 Bekçi olmak için, en fazla 30 yaşında olup, lise mezunu olma şartı aranacak. Başvurduğu ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması istenecek adayların, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma, hileli iflas veya yüz kızartıcı fiilden dolayı hapis cezası almamış olması istenecek. Başvurusu kabul edilen adaylar önce sözlü sınava, ardından yazılı sınava alınacak ve yazılıdan en az 100 üzerinden 70 alması gerekecek. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...