Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aydın Doğan kararı hisseleri vurdu

Düzenleyen:
Aydın Doğan kararı hisseleri vurdu

Ekonomi Haberleri

Petrol Ofisi'nde örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddialarıyla 47 sanığın yargılandığı davada, Petrol Ofisi'nin eski sahibi Aydın Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı çıkarıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre, Petrol Ofisi'nde örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin iş adamları Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davada, Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, POAŞ'ın 2001-2008 yılları arasında yurtdışından Türkiye'ye akaryakıt ithalatı yaptığı ve Gümrük Birliği olmayan ülkelerden yapılan ithalatın birlik üyesi olan İngiltere'den yapılmış gibi gösterdiği öne sürülerek, gümrüklere sahte belge ibraz ederek vergi muafiyeti sağlandığı, vergi kaçırıldığı ve devletin POAŞ tarafından zarar uğratıldığı öne sürülüyor.

Habere göre, iddianamede iş adamları Aydın Doğan ve Ersin Özince'nin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından sekiz yıl altı aydan 24 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Doğan Grubu bünyesindeki Hürriyet gazetesinin hafta sonunda manşetinde yer alan bir haberle ilgili olarak da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Son dönemde askerlere yönelik bazı eleştirilere cevap niteliğindeki "Karargah rahatsız" başlıklı habere de siyasiler tepki göstermiş, Genelkurmay Başkanlığı "mesnetsiz ve maksatlı eleştirilerle" TSK'nın yıpratılmaya çalışıldığını belirtmişti.

Bu gelişmelerin ardından dün sert satış yiyen Doğan Grubu hisselerinden Doğan Holding yüzde 7.8, Hürriyet Gazetecilik ise yüzde 9.1 ekside kapanmıştı.

Son durumda ise Doğan Holding yüzde 5'in üzerinde kayıp yaşadıktan sonra yüzde 2,82 düşüşte. Hürriyet Gazetecilik de dünkü kapanış seviyesi olan 0,70 TL'de.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...