İstanbul sevgisine 1 milyar dolar yatırdı

Düzenleyen:
İstanbul sevgisine 1 milyar dolar yatırdı

Ekonomi Haberleri

Suudi şirket Akzirve Gayrimenkul, İstanbul’da Ambarlar, Bahçeşehir ve otel projeleri için toplam 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor

FİKRET  ÇENGEL

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul, Zeytinburnu Ambarlar ve Bahçeşehir’deki büyük projeleriyle dikkatleri üzerine çekti. Akzirve Gayrimenkul’ün CEO’su İbrahim Maasfeh, Türkiye’ye duydukları güvenin bir sonucu olarak İstanbul’da iki büyük proje ve Harbiye’deki otel inşaatı ile birlikte, 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kökeni inşaat malzemeleri üretimi olan ve Türkiye’de bu alanda yatırımları bulunan Al Qemam’ın, lojistik ve turizm alanlarında da yatırımları bulunduğunu hatırlatan Maasfeh, özellikle gayrimenkul ve enerji sektörlerinde büyümek istediklerini kaydetti.
ARAZİYE 250 MİLYON $
Bahçeşehir’de 2 bin 600 bağımsız ünite ve 3 bloktan oluşan STRADA projesi ile farklı bir konsepte imza attıklarını ve tüketicilerin beğenisini kazandıklarını belirten Maasfeh; bu yılın eylül ayında lansmanını gerçekleştirecekleri Zeytinburnu Ambarlar projesi ile “premium” sınıfında referans bir çalışma ortaya koyacaklarını kaydetti.
2014 yılında İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nden araziyi 250 milyon dolar bedelle satın aldıklarını belirten Maasfeh, sözlerini şöyle sürdürdü: Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere, Hadımköy’de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Oranın yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler, Hadımköy’de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi 2018 başında satışa sunarız. Proje için Tabanlıoğlu Mimarlık ile çalıştık. 1.850 konut ve ticari birim planladık. Yeşili ön palana çıkaracağız. Yaşam alanı geniş, ferah ve ailelerin rahat edeceği bir proje yapıyoruz. İstanbul’a yakışan bir çalışma olacak.

Burada istikrar var
 Ürdün’de mimarlık ve şehir planlaması okuduktan sonra yüksek lisansını İstanbul’da tamamlayan İbrahim Maasfeh, hayranlık duyduğu bu şehirden bir daha kopamadı. Suudi Al Qemam’ın Türkiye’deki yatırımları yönetmek üzere aldığı teklifi tereddütsüz kabul eden Maasfeh; şirketin taş ocakları, mermer ve lojistik faaliyetlerini sürdürdü. Türkiye’nin kendilerine her zaman gelecek vadeden bir pazar olduğunu vurgulayan Maasfeh “25 yıllık süreçte kararlılığımızdan hiç tereddüt etmedik. Burada birçok siyasi seçim, ekonomik dalgalanma yaşadık ama Türkiye’deki istikrarın en başından beri farkındaydık. Türkiye, şu anda dünyanın en büyük 18’inci ekonomisi, 2023’te ilk 10 hedefi var” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GÜVENLİ LİMAN

İbrahim Maasfeh “Uzun yıllardır Türkiye’deyiz. Ayrıca bir Türk vatandaşı olarak, yabancı yatırımcılara her platformda Türkiye’deki yatırım imkânlarından, ekonomik istikrardan ve fırsatlardan gönüllü olarak bahsediyorum. Türkiye’nin güvenli liman olduğunu bütün iş ortaklarımıza aktarıyoruz” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...