‘Yabancı’ya her şey anahtar teslim

Düzenleyen:
‘Yabancı’ya her şey anahtar teslim

Ekonomi Haberleri

Vali Vasip Şahin “Yabancı yatırımcı, bütün işlemlerini Yatırım Destek Ofisinde yapacak. Her şeyini zaman kaybettirmeden temin edip, yatırımını hazır hâle getireceğiz” dedi

Ö. faruk bingöl

Türkiye’de yabancı yatırımların artması için bütün kurumlar üzerine düşeni yapıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) da kendi bölgesinde bu konuda önemli çalışmalara imza atıyor. İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, düzenlenen basın toplantısında yeni projeleri ve gelecek vizyonlarını açıkladı.
İŞLEMLER TEK ÇATIDA
İTO, Büyükşehir Belediyesi, Borsa İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi gibi kurumlarla yürütülen projeler hakkında bilgi veren Vali Şahin; Yatırım Destek Ofisini, yabancı yatırımcıya doğrudan destek verecek bir yapıya kavuşturduklarını bildirdi. Şahin “Türkiye’de diğer kalkınma ajansları için de model oluşturacak bir hizmet ofisi açıyoruz. Bu ofiste İstanbul’a gelen yabancı yatırımcı, 7 kamu kuruluşundaki işlemlerinin başvurusu, takibi ve sonuçlanmasını görevli personel aracılığıyla gerçekleştirecek. Böylece tek tek bütün kurumlara gitmek ve zaman kaybetmek zorunda kalmayacak. Bir takım tıkanıklıklarla karşılaşmayacak” dedi.
HERKES DEVREDE
Vasip Şahin, şöyle devam etti: Hedefimiz mümkünse anahtar teslim; her şeyini, dosyasını, müracaatlarını, ruhsatlarını temin edip, yabancı yatırımcıyı çok fazla üzmeden, vakit kaybettirmeden yatırımını yapar hale getirmek. Yatırım Destek Ofisimizde belediyeden, İTO’dan, İSO’dan, Göç İdaresinden temsilci var. Tapudan olacak, ajansımızdan uzmanlarımız çalışmanın içinde bulunacak. Gerekirse bir temas noktası kurarak, ihtiyacın karşılanmasını sağlayacağız. Bütün kuruluşlarımız elini taşın altına koydu. Hep birlikte, yabancı yatırımcının işlemlerini rahat sürdüreceği bir ortam sağlayacağız.

Anında ikamet masası

∂ (Soldan sağa) İSO Başkanı Bahçıvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul Valisi Şahin, İTO Başkanı Çağlar ve TİM Başkanı Büyükekşi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın hedeflerini paylaştı. Vali Şahin “Biz valilik olarak yeni bir şey daha yaptık. Yabancı yatırımcıların ikamet izinleri, onlar için ciddi bir problem oluyordu. Beşiktaş’ta Göç İdaresi Ofisinde ayrı bir masa hazırladık ve yabancı yatırımcı doğrudan oraya başvurup, eğer ülkemiz açısından bir engeli yoksa, en kısa sürede ikamet izinlerini alabilecek” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...