Ziyaretçi sayısı HGS’yle artacak

Düzenleyen:
Ziyaretçi sayısı  HGS’yle artacak

Ekonomi Haberleri

Vatandaşların millî ve tabiat parklarına zaman kaybetmeden girmesini sağlamak için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulaması hayata geçiriliyor.

Damla Peker ANKARA
Vatandaşların millî ve tabiat parklarına zaman kaybetmeden girmesini sağlamak için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulaması hayata geçiriliyor. HGS’li araçların korunan alanlara girişlerini kolaylaştırmak için korunan alanlarda HGS’nin kurulmasına yönelik olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi arasında protokol imzalandı. HGS kurulmasına yönelik ilk çalışma Bursa-Uludağ Millî Parkı’nda başladı. Uygulamanın 23 korunan alanda daha yaygınlaştırılması planlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, korunan alanlar için geçen yıl 13 milyon ziyaretçi hedeflediklerini ancak 2019 hedefi olarak belirlenen 15 milyonu bile aşarak 17 milyon kişiye ulaştıklarını söyledi. 2016’da ulaşılan bu rakama korunan alanlara ziyareti kolaylaştıran “Millî Parklar Mobil Uygulaması”nın büyük rolü olduğunu vurgulayan Eroğlu “Bu uygulamaya HGS’nin de eklenmesiyle korunan alanlarımızdaki ziyaretçi sayılarını daha da ilerilere ulaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...