Borsa liderliğe koşuyor

Düzenleyen:
Borsa liderliğe koşuyor

Ekonomi Haberleri

Yılın ilk yarısında yatırımcısına yaklaşık yüzde 28 kazandırarak başlıca dünya borsaları arasında ilk sıraya yükselen Borsa İstanbul, yeni rekorlara hazırlanıyor.

2016 yılını 78 bin 138,66 puan gibi oldukça düşük bir seviyeden tamamlayan BİST 100 Endeksi, bugüne kadar yükseliş trendinde hareket etti ve 90 binli rekorlardan sonra 100 bini de görerek yeni bir seviyeye geldi. 
BİST yüzde 28 yükselirken, bu dönem içinde tarihinin en yüksek seviyelerini gören ABD borsaları, 2016 kapanışına göre yüzde 8-16 yükseldi. Avrupa borsalarında ortalama getiri yüzde 7 seviyelerinde oldu. Borsa İstanbul’un en yakın rakibi, yüzde 25 primle Arjantin borsası olurken, Güney Kore, Hindistan ve Hong Kong borsaları yüzde 17’lik primlerle ilk yarıyı geçti.

YENİ REKORLAR YOLDA AMA DİKKAT
Saxo Capital Markets Menkul Değerler Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu, 100 bin civarındaki kâr satışları sebebiyle yatırımcıların temkinli olmasını tavsiye ederken, Meksa Yatırım Araştırma Müdürü Eren Can Ümit “100 bin direnci kolay kolay kırılamadı. Çünkü psikolojik direnç olarak çalıştı. Dolayısıyla kâr satışlarının etkisi kaçınılmaz. Yine de güçlü bir kâr satışından bahsedemiyoruz” dedi. Ümit, BİST’in 100 binin üzerinde kapanışlar yapması hâlinde 104 ve 106 binlik bölgeye kadar yükselme görülebileceğini, düşüşlerde ise 97 ve 94 binin destek konumunda olacağını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...