Enerjide anahtar ülke Türkiye

Düzenleyen:
Enerjide anahtar  ülke Türkiye

Ekonomi Haberleri

9-13 Temmuz arasında düzenlenecek ve enerji konusunda küresel politikalar ile iş birliklerinin masaya yatırılacağı kongreye, 100’den fazla ülkeden katılımcı iştirak edecek.

Osman Çobanoğlu
Dünyanın en önemli enerji koridoru olma yolunda ilerleyen Türkiye, bu alanda dev bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Petrol ve doğalgaz ile ilgili yatırımlardan, iş birliklerine kadar birçok konunun tartışıldığı Dünya Petrol Kongresi, 9-13 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Azerbaycan, Sırbistan, Arnavutluk, Bulgaristan devlet başkanları ile birlikte 100’den fazla ülke temsilcisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek açılış törenine katılacak. İstanbul Kongre Merkezinde “TurKEY for Energy” (Enerji için anahtar Türkiye) mottosuyla gerçekleştirilecek organizasyonda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak önemli temaslarda bulunacak.
20 BİN ZİYARETÇİ
Petrol ve doğalgaz sektörünün “olimpiyatları” olarak bilinen bu dev organizasyon, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek. Devlet başkanlarının yanı sıra 30’dan fazla bakanın kongreye katılacağı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, kongre kapsamında İstanbul’a gelecek. Dünyanın en büyük enerji şirketlerinin CEO’ları da İstanbul’da bulunacak. 5 günlük kongrede 5 bin delege ve 20 bin ziyaretçinin İstanbul’da ağırlanması bekleniyor. 150’den fazla şirketin de fuar alanında yer alması öngörülüyor.
TÜRKİYE’NİN ROLÜ
Kongrede Türkiye, “Küresel enerji politikaları çatışmalara değil, iş birliklerine, bölgesel ve küresel istikrara katkıda bulunmalı” mesajını verecek. Türkiye’nin, küresel enerji ticareti için “anahtar” rol üstlendiği vurgulanacak, Anadolu’nun petrol ve gaz sektöründeki konumu da ele alınacak. Kongre kapsamında yapılacak yuvarlak masa toplantıları, çalışma grupları, teknik forumlar ve panellerde birçok önemli konu masaya yatırılacak. Bu konular arasında küresel petrol sektörü, petrol ve doğalgaz kaynaklarının geleceği, enerji verimliliğine yönelik küresel politikalar, düşük karbonlu çözümler, altyapı ve yatırım imkânları gibi hususlar bulunuyor.

Akdeniz havzasında ciddi bir oyuncuyuz

Dünya Petrol Kongresi üç yılda bir toplanıyor. Petrol ve doğalgaz sektörlerindeki tüm ülke ve firmaların bu kongrelere en üst düzeyde katılım gösterdikleri biliniyor. 70 ülkenin üyesi olduğu Dünya Petrol Konseyi’nin İstanbul’da gerçekleşmesi, Türkiye’nin tanıtımı için de büyük önem taşıyor. Dünya Petrol Kongresi Türk Millî Komitesi Başkanı ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, 22. Dünya Petrol Kongresi’nin, 2017 yılının sektördeki en büyük etkinliklerinden biri olacağını belirtti. Şişman “Kongrede gerçek problemlere gerçek çözümler aranacak. SOCAR, Royal Dutch Shell, Woodside Energy, BP, DNV GL, IFP Energies Nouvelles, Chiyoda Corporation, Saudi Aramco, Total, GE Oil and Gas, Exxon Mobil gibi sektördeki en büyük şirketlerin üst düzey yöneticileri orada olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın politikaları kapsamında, ülkemizin her köşesi yerli enerji keşfi için karış karış aranıyor. Biz de Akdeniz’de ne kadar ciddi bir oyuncu olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...