HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Alman şirketlere soruşturma yok'

Düzenleyen: /
'Alman şirketlere soruşturma yok'
Deik, Almanya, Nihat Zeybekçi, Haber

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketlerine soruşturma açıldığı iddiaları ile ilgili konuştu...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketlerine soruşturma açıldığı iddialarına ilişkin “Böyle bir şey asla ve asla yoktur, külliyen yalandır, kasıtlıdır. Bilerek ve kasten yapılmış bir haberdir. Dostluğumuzu ve ilişkilerimizi güçlendirerek bu yalan habere cevabımızı vereceğiz.” dedi. Bu konuda Almanya’da bir basın yayın kuruluşunda tamamen kasıtlı bir haberin yayınlandığını belirten Zeybekci, “Amacının ne olduğu belli bir haber çıktı. Türkiye’deki bazı Alman şirketlerinin terör örgütlerine yardımdan Türk makamları tarafından soruşturma, inceleme altına alındığına ilişkin. Bu, baştan sona kadar külliyen yalandır, kasıtlıdır. Bu kadar güçlü olan Türk-Alman ilişkilerinin bozulmasını istiyorlar. Türkiye, Almanya için Almanya Türkiye için son derece önemli” ifadelerini kullandı.

DEİK BAŞKANI VARDAN:
Mesnetsiz haberlerle yatırımcı korkutuluyor

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerilime ilişkin DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan şunları söyledi: İş dünyası temsilcileri olarak bizler, Türkiye ile Almanya arasındaki uzun yıllara dayalı ilişkilere zarar verecek gerçek dışı haberleri ve bunları yayınlayanları kınıyoruz. Ülkemizde yıllardır faaliyet gösteren Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda kökenli firmalar gibi tüm yabancı menşeli firmalar, Türk firması olarak kabul edilmekte, hiçbirine farklı veya olumsuz bir muamele yapılmamaktadır. Birçoğu aynı zamanda DEİK üyesi olan söz konusu şirketlerin yetkilileriyle görüştüğümüzde de, Türkiye’den vazgeçmek şöyle dursun, yatırım kararları ve hedeflerinde hiçbir değişiklik olmadığına şahit olmaktayız. Bu hususun altını, negatif bir algının oluşturulduğu şu ortamda bilhassa çizmek isteriz. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...