Almanya olmadan da yolumuza devam ederiz

Düzenleyen:
Almanya olmadan da  yolumuza devam ederiz

Ekonomi Haberleri

Almanya’nın “Türkiye’deki yatırımlarımızı gözden geçirebiliriz” tehdidinin ardından gözler savunma sanayindeki projelere çevrildi.

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, özellikle savunma projelerinin gözden geçireceği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, Türkiye’nin Almanya olmadan da yoluna devam edebileceğini söyledi. Konuyu yakından izlediklerini ifade eden Demir, “Biz yolumuza devam ediyoruz. Bu yönde alınabilecek bir karar belki bazı projeleri biraz yavaşlatır ama sonucu etkilemez. Millî ve yerli sistemler konusundaki motivasyonumuzu artırır. İnsan yapısı ise daha iyisini yaparız” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye ile Almanya arasında son dönemde gerilen ilişkilerde, iki ülke arasındaki savunma sanayisi projeleriyle bu alandaki ticari ilişkiler üzerinden verilen mesajlar dikkati çekiyor.  Türkiye’nin silah, mühimmat ve savunma malzemesi konusundaki taleplerine zaman zaman olumlu yanıt vermeyen Almanya’dan, son gelişmeler üzerine çeşitli kaynaklarca, “Türkiye ile yeni savunma projelerinin gözden geçirileceği ve donduracağı”, “Yeni silah ihracatına izin verilmeyeceği” iddiaları dile getirilmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...