Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ailesi tarlada, MİÇO’lar sahada

Düzenleyen:
Ailesi tarlada, MİÇO’lar sahada

Ekonomi Haberleri

Anadolu Grup’un Özgörkey ve Brezilyalı Cutrale iş birliğiyle kurulan ve dünyaya taze meyve ve meyve suyu üreten Anadolu Etap, mevsimlik işçilerin çocuklarını geleceğe hazırlıyor. T

Vera Cengiz BALIKESİR
Anadolu Grup’un Özgörkey ve Brezilyalı Cutrale iş birliğiyle kurulan ve dünyaya taze meyve ve meyve suyu üreten Anadolu Etap, mevsimlik işçilerin çocuklarını geleceğe hazırlıyor. Turkish Airlines Euroleuge’in sosyal sorumluluk programı ‘One Team’ ile Anadolu Etap ve Anadolu Efes Spor Kulübü birlikteliğinde gerçekleştirilen program, misafir işçi çocuklarının (MİÇO) eğitim ve gelişimini amaçlıyor. Bu amaçla başlayan ‘One Team’ ile, yaşları 10-14 arasında değişen 61 MİÇO, 8 haftalık eğitimlerini tamamladı ve sertifikalarını, Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan’ın elinden aldı. Program, haziran ayında başlayan hasat mevsimi sebebiyle çocukların eğitiminden geri kalmaması için taşımalı eğitim sağlıyor. Haziran-Eylül hasadında misafir işçi çocuklarının gelişimlerine katkı için etkinlik ve dersler düzenleniyor. Programa İl Millî Eğitim ve Halk Eğitim de destek vererek 165 MİÇO’nun derslerinden geri kalmasını da önlüyor. Törende konuşan Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman, şirket olarak ilk fidanı 2011 yılında dikmelerinin ardından 7 çiftlikte 3,5 milyon meyve ağacına ulaştıklarını, 3 bin köyde meyve alım istasyonları bulunduğunu söyledi. Şirketin Tahirova Çiftliği’ndeki meyve bahçelerinde yetişen meyvelerden meyve şekeri de üretiliyor. Bu ürün, pasta, kek, kurabiye gibi ürünlerde şekerin yerine kullanılabiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...