Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Büyüme’de çark ettiler!

Düzenleyen:
‘Büyüme’de çark ettiler!

Ekonomi Haberleri

Olumsuz raporlar yazarak Türkiye algısını bozmaya çalışan uluslararası kuruluşlar, yüzde 5’in üzerinde büyüyen Türkiye ile ilgili beklentilerini ‘mecburen’ yukarı çekiyor!

Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk iki çeyreğinde yüzde 5’in üzerinde büyüme kaydetmesi, uluslararası kurum ve kuruluşların, tahminlerinde revizyona gitmesini gündeme getirdi. Türkiye’nin bu yıla ilişkin büyüme tahminini Japon finans kuruluşu Nomura yüzde 4,2’den yüzde 5,5’e, Amerikalı yatırım bankası JP Morgan da yüzde 4,6’dan yüzde 5,3’e yükseltti. ABD’li Morgan Stanley ise daha önce yüzde 3,3 olarak öngördüğü Türkiye’nin büyüme öngörüsünü yüzde 4,3’e revize etti. Uluslararası Para Fonu (IMF), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Fitch ve Moody’s gibi kuruluşların büyüme tahminlerini güncellemesine ilişkin beklentiler arttı. Mevcutta, Türkiye’ye ilişkin 2017 büyüme beklentisi IMF’nin yüzde 2,5, OECD’nin yüzde 3,4 ve EBRD’nin yüzde 2,6 seviyesinde bulunuyor.
Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz “Tahminlerin yüzde 5 ve üzeri seviyelere çıkarılması gerekir. 3’üncü çeyreğin de sonuna yaklaşıyoruz ve işlerin iyiye gittiğini görüyoruz. Açıklanan sanayi üretimi ve PMI verileri, aktivitenin iyiye gittiğini gösteriyor. Bu yıl büyümenin yüzde 6 civarı, belki biraz yukarısında olacağı şu anda belli. Şu anda Orta Vadeli Plan’da (OVP) yüzde 4,4 seviyesinde bulunan büyüme tahmini de, yüzde 5,5-6 aralığına doğru çekilebilir” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...