Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mesele fındık değil kriz çıkarmak

Düzenleyen:
Mesele fındık değil kriz çıkarmak

Ekonomi Haberleri

Çikolata devi Nutella’nın 8 TL verdiği fındığa, devlet, teşviklerle 12,5 TL ödüyor. Buna rağmen muhalefet, çiftçiyi kışkırtarak, ısmarlama videolar çekip internette yayarak, yürüyüş yaparak kriz çıkarmaya kalkışıyor

Türkiye’nin gündemini son günlerde işgal eden konulardan biri de fındık fiyatları... Çikolata devi Nutella, Doğu Karadeniz’de üreticiye 8 TL fiyat teklifinde bulundu. Ancak devlet devreye girdi, 10 TL’den bütün fındığı alacağını açıkladı. Verilen 2,5 TL teşvik de dikkate alındığında, üreticiye devlet tarafından 12,5 TL’lik ödeme yapılıyor. Ancak fındığın TMO tarafından kontrol edilerek alınması, sürecin de biraz uzamasına sebep oluyor. Üreticiler fındığını sırayla TMO’ya teslim ederken; diğer taraftan ana muhalefet partisi ve şer odaklar da boş durmuyor. Nutella’nın teklif ettiği 8 TL fiyat üzerinden üreticiyi kışkırtan ana muhalefet partisi; yağmur altında “çiftçi mağduriyetini (!) gösteren” ısmarlama videolar çekip, bunları sosyal medyada yayarak, yeni bir kriz peşinde koşuyor. Daha önce “Adalet Mitingi” adı altında Ankara’dan İstanbul’a yürüyen CHP’liler, son olarak fındık fiyatlarından siyasi rant elde etmek ve kriz çıkarmak için Ordu’da fındık yürüyüşü başlattı.

Fakıbaba: fiyat kırmıyoruz 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba “Özel sektör Ferrero (Nutella), fındığa 8 lira veriyor. Biz devlet olarak 10 lira veriyoruz. Alan bazlı destek olarak da 2,5 lira veriyoruz. Kilosu 12,5 liraya geliyor. Çuvalları açıp inceliyoruz. O yüzden üreticilerimiz sabırlı olsunlar. Bütün malları alacağız, bir hafta içinde de paralarını ödeyeceğiz. Fırsatçılara da hiç meydan bırakmayacağız. Geçen sene rekolte 420 tondu, ancak bu sene 675 ton... Buna rağmen fiyatlarda bir eksiltme yapmadık” dedi. TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da “Üreticilerin bize yardımcı olması, çok panik yapmaması, sabretmesi, fındığını ucuza satmaması gerekiyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...