Uçakta staj!

Düzenleyen:
Uçakta staj!

Ekonomi Haberleri

“Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” programını okuyan öğrenciler, THY’nin uçaklarında yolculara hizmet vererek işlerini öğreniyor

Türk Hava Yolları (THY) ile Kapadokya Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen Uçuşta Mesleki Eğitim Projesi ile, “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” programı öğrencileri, tarifeli yurt içi seferlerinde mesleki tecrübelerini artırıyor. Türkiye’de ilk defa 6 Eylül’de başlatılan, üniversitede birinci sınıfı başarıyla bitirerek “Kabin Ekibi Temel Eğitim Sertifikası” alan 20 öğrenci ile devam eden projenin genişletilmesi hedefleniyor. Bu uçuşlarda kırmızı fular ve kravatları ile, görsel olarak mevcut kabin memurlarından ayrılan öğrenciler, işinde deneyim kazanıyor. THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, “Öğrenciler, THY ekipleriyle kabinde yolculara hizmet veriyor. Bu öğrencilere emniyet ve güvenlikle ilgili görev verilmiyor. Yalnızca yolculara hizmet için çalışıyorlar” dedi. Uygulama kapsamında THY’nin İstanbul-Trabzon tarifeli seferine katılan öğrencilerden Sedef Sarıalioğlu, ikram servisi sırasında yolcularla tek tek ilgilendi. Sarıalioğlu, üniversitede elde ettiği bilgileri pratikte uygulama imkanına ulaştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...