PTT, 5 bin kişiyi işe alacak

Düzenleyen:
PTT, 5 bin kişiyi işe alacak

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, PTT, bu yıl için planladığı 5 bin istihdamı gerçekleştirecek.

Onbinlerce vatandaşın merakla beklediği PTT personel alımı konusunda önemli bir gelişme yaşandı. PTT tarafından geçtiğimiz aylarda duyurulan ve 5 bin personel alımı yapılacağı ifade edilen açıklama sonrası, süreç durdurulmuştu. Ancak PTT, resmî web sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla, mağduriyetlerin giderilmesi adına tekrar personel alımı için ilana çıkılacağını belirtti. Son günlerde personel alımında uygulanan yönetmelikle ilgili, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karara yönelik bazı haber ve yorumlar kamuoyunda geniş yer buldu. Bunun üzerine konuya ilişkin bir açıklama yapan PTT, kurumun personel ihtiyacı da göz önünde bulundurulduğundan, alım için yeniden ilana çıkılacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, PTT bu yıl 5 bin personel istihdamı planlamıştı. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Şirketimizce personel istihdamı ‘Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik’ gereğince yapılmaktadır. Buna göre, personel alımlarına ilişkin işlemler devam etmekteyken, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası tarafından anılan yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karar, şirketimize 13 Eylül 2017’de tebliğ edilmiştir. Söz konusu gelişmeyle, şirketimizce yapılan 2017/2 ve 2017/3 personel alımlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmişti. İlgili alım süresinde başvuru yapan adayların mağdur edilmemesi ve ihtiyaç duyulan personelin istihdamı için gerekli düzenlemeler yapılarak, mevzuat çerçevesinde yeniden personel alımı ilanına çıkılacaktır. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...