Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Deniz ticaretine engel koymayalım

Düzenleyen:
Deniz ticaretine engel koymayalım

Ekonomi Haberleri

Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, “Her gemi birer yüzer fabrika” dedi ve deniz ticaretine köstek değil, destek olunması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Paradise Paper adlı geminin Malta bandralı olması sebebiyle vergi avantajı sağladığına dair iddialar üzerine açıklama yapan Kalkavan, “Dünyada vergi avantajı sağlayan Malta ve benzeri ülkelerdeki off-shore sisteminin denizcilik sektörü özelinde doğru anlaşılması gerektiğine inanıyoruz. Ülkeler, dünyada yıllık 11 milyar tona ulaşan deniz taşımacılığı ticaretinde rekabet avantajı sağlamak için çeşitli vergi, yatırım ve finansman teşvikleri uygular. Türkiye’de kayıtlı gemiler Malta ve benzeri ülkelerdeki vergi avantajına sahiptir. Bir diğer deyişle, denizcilik sektöründe Malta ve benzeri ülkeler ne kadar vergi cenneti ise Türkiye de vergi cennetidir. Bu durum Türkiye için tek kuruşluk vergi kaybına sebep olmamaktadır.” dedi. “Dünya denizcilik sektöründe bir başka ülkenin siciline kayıtlı olmak, tamamen yasaldır” diyen Kalkavan, “Bugün var gücümüzle denizcilik filosunu büyütmeye çalışıyoruz. Sicili ne olursa olsun, sahip olduğumuz her gemi yüzer bir fabrikadır. Bir Türk şirketinin dünyanın herhangi bir yerinde fabrika kurması ya da bir şirketi satın alması neyse, Türk gemisinin yabancı sicilde olması da aynı şeydir. Bir Türk geminin Malta sicilli olması, uygulanan muhtemel ambargolardan korunma amaçlıdır.” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...