HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kişi başı 19 bin lira biriktirdik

Düzenleyen: /
Kişi başı 19 bin lira biriktirdik
Birikim, , Haber

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de toplam mevduat, geçen yıl yüzde 16 artarak 1 trilyon 579 milyar liraya yükseldi. Bu paranın çoğu İstanbul ve Ankara hesaplarında

Bankalardaki mevduatın illere göre dağılımına bakıldığında, ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Mevduatlar geçen yıl yüzde 16,3 artarak, 1 trilyon 579 milyar liraya yükseldi. İstanbul, 732 milyar lira ile (yüzde 46,3) toplam mevduatın neredeyse yarısını elinde tutuyor. 240,5 milyar liralık mevduatla Ankara ikinci sırada bulunuyor. Ankara’yı 89,6 milyar lirayla İzmir, 41,9 milyar lirayla Bursa, 38,5 milyar lirayla Antalya ve 35 milyar lirayla da Kocaeli izledi. Son sıralarda yer alan 10 ilden 7’sinin Doğu Anadolu Bölgesi’nde, 2’sinin Doğu Karadeniz’de, 1’inin Güneydoğu Anadolu’da yer aldığı görüldü. Bayburt, Ardahan, Gümüşhane, Kilis, Hakkâri, Iğdır ve Muş, toplam mevduatı 1 milyar liranın altında kalan iller... Geçen yıl kişi başı mevduatta Türkiye ortalaması 19 bin 547 lira olurken; İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla dışındaki 77 ilin, bu ortalamanın altında kalması dikkati çekti. Rakamlar, iş imkânlarının ve buna bağlı olarak nüfusun yoğun olduğu bölgelerde, mevduatın da yüksek seyrettiğini ortaya koydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...