HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tarıma ve hayvancılığa doping!

Düzenleyen: /
Tarıma ve hayvancılığa doping!
Erdoğan, Tarım Ve Hayvancılık, Haber

Ekonomi Haberleri

Çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını devlet karşılayacak. 300 başa kadar damızlık koyun ve yem temini sağlanacak. İki yıl ödemesiz kredi verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Çiftçiler Buluşması; Üreten Çiftçi, Büyüyen Anadolu, Gelişen Türkiye” isimli programında büyük müjdeler açıkladı. Güçlü Türkiye’nin yolunun, güçlü tarımdan geçtiğini vurgulayan Erdoğan, yeni destek programlarını şöyle açıkladı: 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız. Talep eden Tarım Kredi Kooperatifleri üyesi yetiştiricilerimize, TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankasından kredi kullandırarak, 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin ediyoruz. Üreticinin bakım hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor, doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz. Yetiştiricilerimize hayvan ve yem temini için yüzde 10 sübvansiyonlu kredi de sağlıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla damızlık düve veriyor, bu düvelerin, koyunlarda olduğu gibi veterinerlik, aşı ve küpe hizmetlerini bedelsiz karşılıyoruz. Ayrıca, TARSİM sigortasının yetiştiriciye düşen kısmını devletin ödemesini sağlıyor, yetiştiricimizi sosyal güvence kapsamına alıyoruz. Yetiştiricimiz kredi borcunu ilk 2 yılı geri ödemesiz, 7 yılda bankaya ödüyor. Girdi teminiyle çiftçilerimizin ekim sezonu öncesindeki finans problemini çözüyor, aracılara olan bağımlılığı azaltıyoruz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...