HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çağrıyı Erdoğan yapmıştı... Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

Düzenleyen: /
Çağrıyı Erdoğan yapmıştı... Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı
İstihdam, Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, Haber

EKONOMİ Haberleri

Geçen yıl şubat ayında başlatılan ‘Milli İstihdam Seferberliği’ kapsamında 1,2 milyon kişi işe yerleştirilerek Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde geçen yıl şubat ayında başlatılan “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında işe yerleştirmede Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı. Binlerce kişiyi iş sahibi yapan seferberlik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu iş birliğinde bu yıl da hız kesmeden devam ettiriliyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Edirne’de katıldığı istihdam fuarında, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçen yıl başlatılan “Milli İstihdam Seferberliği”nin işverene yatırım, vatandaşa yeni iş imkanı sağladığını söyledi.


1.2 MİLYON KİŞİ İŞE YERLEŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu ekiplerinin ülkenin dört bir yanına ulaştığını belirten Kaya, “Milli İstihdam Seferberliği çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük işe yerleştirme rakamı olarak, 1 milyon 257 bin 249 kişiyi işe yerleştirmiş olduk. Yine cumhurbaşkanımızın himayelerinde ikinci faz olarak bu yıl özellikle bilişim ve imalat sektöründe yeni açıkladığımız teşviklerle sahaya indik” dedi.
 
‘Süper teşvik paketi’ katkı sağlar

Üniversiteler ve iş dünyasınca düzenlenen kariyer ve istihdam fuarlarında seferberliği anlatmaya ve tanıtmaya devam ettiklerini ifade eden Kaya, “Şu anda 2018’in ilk üç ayına baktığımız zaman işe yerleştirme rakamları, geçen yıla göre artış gösteriyor. Bu da teşviklerin, istihdam seferberliğinin 2018 yılında da çok iyi geçeceğini gösteriyor. İşe yerleştirmede 2017’nin üzerinde bir rakamla hedefe ulaşacağımızı görüyoruz” dedi. Kaya, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni’nde açıkladığı teşvik paketinin istihdama çok büyük katkı sağlayacağını kaydetti. (Yeni Şafak)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...