İthal kömür bitecek 1.500 kişi iş bulacak

Düzenleyen:
İthal kömür  bitecek  1.500 kişi  iş bulacak

EKONOMİ Haberleri

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Karadon maden ocağına inerek işçileri ziyaret etti. Dönmez'e ocak çıkışında taş kömürü heykeli takdim edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak’ta temaslarda bulunarak, yerli kömürle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye’nin yaklaşık 30 milyon ton civarında taş kömürü ihtiyacının bulunduğunu hatırlatan Bakan Dönmez “Bunun ancak 1 milyon ton civarındaki kısmı yerli kaynaklarımızdan, ki biliyorsunuz taş kömürü sadece Zonguldak havzasında bulunuyor. Hedefimiz, ithal kömürü asgariye indirmek, mümkünse sıfırlamak. Onun için bu bölgede işçimiz, mühendisimiz, hep birlikte üretimin, dolayısıyla istihdamın artması için ne gerekiyorsa yapacağız. Merakla beklediğinizi biliyorum, Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) 1.500 işçi alımıyla alakalı söz vermişti. O söz bizim için talimat mahiyetindedir. Arkadaşlar çalışmalarını devam ettiriyorlar. Çalışma Bakanlığımız, İŞKUR’la istişareler aşamasında, o süreci hızlıca tamamladıktan sonra inşallah süratle işçi alımını da gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...