AVM’de cirolar 'kur'a takılmadı

Düzenleyen:
AVM’de cirolar 'kur'a takılmadı

EKONOMİ Haberleri

AVM’lerdeki Perakende Ciro Endeksinin eylül ayı sonuçları açıklandı. Buna göre AVM ciroları, önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 31,5 artış kaydetti.

Metrekare başına düşen cirolar İstanbul’da bin 377 TL, Anadolu’da 888 TL olarak gerçekleşti. Hipermarket kategorisinde yüzde 37,1, giyimde yüzde 34,3, diğer alanlarda yüzde 33,3, teknolojide yüzde 30,1, ayakkabıda yüzde 27,5 ve yiyecek içecek kategorisinde yüzde 23,7 ciro artışı yaşandı. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, okula dönüş ve yaz sonu indirimlerinin ciro artışında etkili olduğunu belirterek “En yüksek artışı hipermarket ve giyim kategorilerinde gözlemledik. Bu durum bize, ziyaretçilerimizin daha çok temel ihtiyaçlarına yöneldiğini gösteriyor” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...