HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sakarya’da suya zam yok

Düzenleyen: /
Sakarya’da suya zam yok
Sakarya, Su, Haber

EKONOMİ Haberleri

SASKİ Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu’nda alternatif su kaynaklarıyla ilgili bir sunum gerçekleştiren Genel Müdür Dr. Rüstem Keleş suya zam olmayacağını açıkladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu Adapazarı Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli Başkanlığı'nda Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 9 madde görüşülerek karara bağlandı.

2019 Yılı Performans Programı ile 2019 Yılı Bütçe Tasarısı, 2020 ve 2021 Yılları Tahmini Bütçesi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından değerlendirilmesi için bileşime 16 Kasım Cuma günü saat 15.00’a kadar ara verildi.

Genel Müdür Dr. Rüstem Keleş 2019 yılı bütçesi ve su kaynaklarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi.

'ŞEHRİN 200 YILLIK GELECEĞİ DÜŞÜNÜLDÜ'

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, "SASKİ olarak muhtelif bölgelerde termal su araması yapmıştık.

Bu kaynakların ihalelerini yaparak bölgelerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde özel yatırımcılara kiralamak, böylece gelir elde etmek istiyoruz. Bunun için sizlerden yetki bekliyoruz. 

Stratejik düşünerek şehrimizin tamamını kapsayacak alternatif içmesuyu kaynaklarına yöneldik. Şehrimizin belki 200 yıllık geleceğini hesaplayarak çalışmalar yaptık.

Bugün meclisimiz tarihi bir olaya şahit olmuş olacak. Mudurnu Çayı üzerindeki Ballıkaya Barajı ile ilgili imza aşamasına geldik. 1965 yılında İstanbul için planlanarak ön çalışması yapılan bir proje.

Sapanca Gölü’ne alternatif olarak bu projeyi de düşünmüş 1982 yılında uygun olmadığı için rafa kaldırıldığını öğrenmiştik. Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Bölge Müdürü ile görüşerek bu projeyi tekrar gündeme getirdik" diye konuştu.

'YÜZDE 58'İNİ SAKARYA KULLANACAK'

Ballıkaya barajının çoğunluğunu Sakarya’nın kullanacağını belirten Dr. Rüstem Keleş, "Ballıkaya Barajı gövde yüksekliğinin yüzde 90’ı tamamlandı. Önümüzdeki yıl Akçay Barajı’nda su tutacak ve şehrimize su vermeye başlayacağız. Ama bu yeterli değil. Şehrimizin kuzey bölgesi ile ilgili Maden Deresi üzerinde Çamdağı Barajı çalışmamız var.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...