Zafer Çağlayan, 'Bunlar faiz lobisinin çabaları'

Zafer Çağlayan, 'Bunlar faiz lobisinin çabaları'

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dolara müdahalenin gereksiz olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dolara müdahalenin gereksiz olduğunu söyledi. İstanbul'da Orta Asya'da Türk-Kore İşbirliği müteahhitlik toplantısı sonrasında, gazetecilerin doların 2 liraya çıkması ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, "Müdahaleye gerek yok" dedi. Dolardaki 2 liralık sınırın psikolojik sınır olduğunu, ancak her şeyin sonu olmadığını ifade eden Çağlayan, "Bunlar faizlerin yükselmesinden rant elde etmeyi bekleyen faiz lobisinin çabası. Dolar iner, çıkar. Elle gelen düğün bayram. FED'in açıklamaları sonrası birçok ülkede benzer hareketler yaşandı. Hindistan ve Brezilya daha fazla etkilendi. Biz kaya gibiyiz. Göstergelerimiz sağlam" dedi. Merkez Bankası Başkanı Başçı, dövizdeki artışı faiz silahıyla durdurmayacaklarını, döviz rezervlerini kullanacaklarını söylemişti.
Yüzde 3-4 civarında büyüme olabilir
Dış konjonktür nedeniyle ihracatta geçen yılki gibi artış olmayacağını ve 158 milyar dolarlık hedefin yakalanamayacağını söyleyen Çağlayan, "Büyüme de yüzde 3'ün üzerinde, yüzde 4'ün altında olabilir diye tahmin ediyorum" dedi. İhracat, geçen yıl 152.5 milyar dolarla hedefin üzerinde gerçekleşmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...