Altın fiyatlarındaki dalgalanma sürerken uzman İslam Memiş, sosyal medyadan gelen ısrarlı sorulara “toplu cevap” niteliğinde bir açıklama yaptı. Memiş, "Ben 4.000 dolar üzerinden altın, 50 dolar üzerinden gümüş almam, benim paramla pahalı. Bu benim kararım" deyip 'Parası çok olan...
21 Kasım'da akaryakıta gelen zam sonrası, fiyat 60 TL'yi geçti. Uluslararası piyasada Brent petrol fiyatlarında görülen düşüş ve döviz kurundaki dalgalanmalar, motorine indirim sinyali verdi. Yetkililer, Salı gününden itibaren motorin litre fiyatında 2,44 TL’lik bir düşüş bekleni...
Kış öncesi kombi ve petek bakımının önemine dikkat çeken Makine Mühendisi İbrahim Tunç, ısının daha dengeli yayılması için neler yapılabileceğini anlatarak "yüzde 40 oranında yakıt tasarrufu" sağlanması için önerilerde bulundu. filtre temizliği, genleşme tankı kontrolü ve pete...
Küresel kırmızı et piyasası son aylarda sert dalgalanmalarla gündemde. ABD’den Avrupa’ya, Avustralya’dan Brezilya’ya kadar birçok ülkede üretim baskıları, kuraklık ve ticaret kısıtları fiyatları yukarı iterken, talep güçlü kalmaya devam ediyor. Uluslararası raporlar, et fiyatları...
2026 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre kırsaldaki aile işletmelerine yönelik yeni destekler geliştirilecek. Aile işletmelerinin desteklenmesiyle, kırsal mahalle, köy ve orman köyleri için sürdürülebilir geçim kaynaklarının oluşturulması sağlanacak. Kırsalda başta kadınlar ...
Çocukların sağlığını korumak için oyuncaklara yeni standartlar getirildi. Ticaret Bakanlığı denetimleri sıklaştıracak. 1 Ocak’tan itibaren, üzerinde imalatçı ve ithalatçı bilgisi ile marka adı yer almayan ürünlerin satışına izin verilmeyecek.
İmar planı değişikliklerinde değer artışının yüzde 90’ı kamuya, yüzde 10’u ise mülk sahibine gidecek. Plansız büyümeyi önleyecek ve kamu yararını güçlendirecek düzenlemeyle kamulaştırılamayan alanlar da çözüme ulaşırken peşin ödemeye indirim ve taksit imkânı da getiriliyor.
Bursa’nın 225 yıllık tarihi lezzeti, 22 Kasım Dünya Cantık Günü’nde binlerce kişiye ücretsiz dağıtıldı. Yerli ve yabancı turistler, hamuru ve odun ateşinde pişirilmesiyle öne çıkan bu lezzetin tadına hayran kaldı.