Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konutta rekor artış

Konutta rekor artış

EMLAK Haberleri

İnşaat sektörü ve TÜİK verilerine göre Türkiye'de 6 ayda 635 bin 80 konut satıldı.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün ekonomiye katkısı göz ardı edilemeyecek kadar çok. nbsp;Ramazan ayı ve yaz sezonunda gerileyen inşaat ekonomisinin, eylül ayında sektörün hareketlenmesiyle eski haline dönmesi umut ediliyor. nbsp;
2015 Haziran ayında konut satışları hızlı bir çıkış yakalayarak 2014 yılının ilk yarısına göre yüzde 21 oranında büyüme gösterdi. 2015'in ilk 6 ayında toplam 635.080 konut satılırken bunun yüzde 55'ini ikinci el konutlar ve yüzde 16'sını da ipotekli olarak ilk satışı yapılan konutlar oluşturuyor. Konut satışı en çok artan iller Şanlıurfa (%34), Manisa (%33), Mersin (%31), Kocaeli (%31) ve Çanakkale (%29). Ankara %22 ile Türkiye ortalamasının üstünde kalırken İstanbul yüzde 15 ve İzmir yüzde 20 ile Türkiye ortalamasının altında seyretti.
Verilere göre konut satışı Türkiye ortalamasının altında kalan iller ise şunlar: Kayseri, Samsun, Gaziantep, Tekirdağ, Sakarya, İzmir, Muğla, İstanbul, Antalya ve Konya.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...