YL: ST, WSJ, NYT, FT, NYP…

A -
A +

İlk baştaki rumuzu açayım önce:
YL; yani Yahudi Lobisi.
Bu rumuzlarla Yahudi sözcüğünü bir araya getirerek Kabala öğretisinden kimi mesajlar veriyor değilim.
Yahudilik uzmanı Soner Yalçın'dır biliyorsunuz.
Darbeciliğin ve ulusalcılığın fiyakalı günlerinde Yahudi avcılığı ile fenomen hâline gelmişti. Pertavsızla gizli Yahudi(Sabetayist) arıyordu. Nice isim onun gadrine uğradı. Potansiyel hasımlarını da gayri nizami harb teknikleriyle hizalamayı bildi. Türklüğün sicil memuruydu.
Eski formunda olsa Gülben Ergen ile Habertürk'ün yayın yönetmeni Erhan Çelik'in kollarına dövdürdükleri o alamet-i farikanın "sonsuzluk işaretinin içindeki yatay elif harfi" değil,  İbranicede Alef anlamına geldiğine dair "iddiaları" ele alır, enine boyuna incelerdi.
Onun hakkında yazarken korkuyorum açıkçası. Gülmeyin, ATV yayın yönetmenliğim döneminde ana haber spikerimi bile "geçmişini yazarım" diye tehdit etmişti.
Neyse, One minute! Sebebini açıklayayım:
Geçmişte her türlü meşru alanı yok sayıp kendi benzeri olmayanları, bu arada Yahudiliği de büyüteç altına alan bu ismin, son aylarda sahibi olduğu internet sitesi aracılığıyla yukarıda rumuzları yazılı New York Times (NYT), The Sunday Times (ST), New York Post (NYP), Wall Street Journal (WSJ), Financial Times (FT) gibi onlarca İsrail ve Yahudi lobileri etkisindeki medya kuruluşunun Türkiye aleyhtarı haberlerini, yorumlarını büyük iştahla vermesiydi ilgimi çeken.
Oysa bir "ulusalcı" olarak asıl şimdi o pertavsızı eline alması gerekirdi. Bu tür savrulmaların patolojisi de çok ilginç oluyor.
Ne gam, biz bakarız.
Misal, NYT diye andığımız New York Times gazetesi. Sahibi ünlü Yahudi Sulzberger sülalesi.
WSJ, The Sun, The Times, Daily Telegraph, NYT, The Sunday Times gazeteleri ile Fox TV ve irili ufaklı onlarca gazete, dergi ve televizyonun sahibi ise Yahudi lobisinin has adamı Rupert Murdoch. Güvenle "Yahudi değilim ama keşke olsaydım" diyen biri.
Türkiye'ye en ağır eleştirileri yapan The Economist ve Financial Times'ın yüzde 39.1'i Rothschild ailesine ait. Kalan hisselerdeki payları bilinmiyor.
Peki Rothschild'ler kim?
En büyük küresel Yahudi gücü Rothschild'lar, bugün siyonist görüşün en büyük hamisi. Geçmişte de öyleydi. Aile,  II. Abdülhamid'den Osmanlı'nın dış borçlarına karşılık Kudüs'ü istemişti. Tesadüf bu ya Osmanlı'nın borçlandığı İngiltere Merkez Bankası'nı da onlar yönetiyordu. II. Abdülhamid isteklerini kabul etmedi. Kısa bir süre sonra Selanik'ten gelen İttihat ve Terakki kontrolündeki ordu Padişah'ı devirdi. Onlar da beklemeden Kudüs'ü verdiler.
Bir de Almanya'da 150 gazete ve dergi çıkaran Springer grubu var. Çok satışlı Bild ve Die Welt onlara ait. Aydın Doğan medyasının da yüzde 25'ine sahipler. Grubun dünyadaki günlük okuru 35 milyondan fazla. Kurucusu Axel Springer geçmişte Nazi destekçisiydi. Naziler yenildikten sonra Büyük Mason Locası'na girdi. Defalarca İsrail'i ziyaret ederek âdeta aydınlandı ve bir İsrail dostu oldu. Yayın kuruluşları için hazırladığı beş maddelik prensip listesinin ikinci sırasında ise şu ifade yer aldı:
"Yahudi ve Almanlar arasında bir uzlaşma ortamının sağlanması ve İsrail Devleti'nin haklarının savunulması için çalışılacak."
Le Monde The Guardian, El Pais, CNN ve daha onlarca örnek var, ortağı ya da yöneticileri Yahudi olan. Hollywood'u saymıyorum bile.
Bu gazeteler ve dergiler 5-6 yıldır Türkiye aleyhine yayın yapmayı meslek edindi.
Doğan Medyası, cemaatin açık ya da illegal tüm yayın organlarındaki işbirlikçileri ise Türkiye aleyhtarı her yazı için sevinçle ellerini çırpıyor, bunları abartılı bir dille okurlarına ulaştırıyor.
Amaç Türkiye'yi yeniden İsrail çıkarlarına hizmet eder hâle getirmek.
Aksi halde 7 Şubat, Gezi, 17 ve 25 Aralık vb. seni bekliyor. Seç seçebildiğin kadar.
Şimdi niyetleri kendi projeleri IŞİD'e karşı Türkiye'yi muharip güç gibi kullanıp bataklıkta boğmak.
Filmin sonrası belli; petrol rezervlerinin yeniden paylaşımı.
Yalnız bir sorun var. Onlar açısından tabii.
Türkiye oyunu görüyor ve ihanet şebekesi gibi çalışan "yerlilere" rağmen de üstesinden gelmeye niyetli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.