Genelkurmay: Jandarmanın başında asker kalsın

Genelkurmay: Jandarmanın başında asker kalsın

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı'na devredilmesi gündeme gelen Jandarma'nın sivil değil yine bir asker yönetiminde olmasını istedi.

Jandarmanın sivilleştirilmesi konusunda görüşlerini sunan Genelkurmay, bunları şöyle sıraladı: 1- Jandarmanın başındaki isim yine asker olsun. Sivil bir ismin ya da valinin getirilmesi halinde uygulamada bazı aksamalar yaşanabilir. 2- Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanı'nın "oluru" ile belirlensin. Bakan, Yüksek Askeri Şura toplantılarına katılsın. 3- Devirden sonra Jandarma'ya hem mülki hem de askerî sicil getirilsin. nbsp;
Bu arada Jandarma'nın genel müdürlük olacağı yönündeki haberler üzerine İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada hazırlanan tasarı taslağında, Jandarma'nın askeri görevleri dışındaki, atama, disiplin gibi konularda valilerin emrinde olacağı ifade edildi.
Buket Güven?Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...