İstanbul'da Sarı Toz alarmı!

İstanbul'da Sarı Toz alarmı!

GÜNDEM Haberleri

ABD, Fransa, Kanada, Belçika ve Almanya'nın İstanbul başkon-solosluklarına içinde sarı toz bulunan zarflar gönderildi, çalışanlar tehdit edildi.

İstanbul'da ABD, Fransa, Kanada, Belçika ve Almanya'nın başkonsolosluklarına kimliği belirsiz kişilerce zarf içinde gönderilen sarı toz, emniyeti alarma geçirdi. AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ile Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, boşaltılan konsolosluk binalarında gün boyu inceleme yaptı. Polis ise, şerit çekerek bina önlerinde tedbir aldı. Zarflardan alınan numuneler, Ankara'da Hıfzıssıhha laboratuvarlarında incelemeye götürüldü. Sarı tozun içeriği hakkında pazartesi açıklama yapılacak. Zarflarla eş zamanlı olarak konsoloslukların personeline "Derhal orayı terk ediniz" yazılı bir e-mail gönderildiği de ortaya çıktı. Zarfla temas ettiği anlaşılan 16 çalışan, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Bu kişilere duş aldırıldı ve özel tulumlar giydirildi. Diğer konsolosluklarda da kırmızı alarm verildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...