Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gerçek Cumartesi Anneleri!

Gerçek Cumartesi Anneleri!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, kayıp çocukları için 500. eylemi yapan 'Cumartesi Anneleri'ni izlerken terör başka anaları da ağlattı!

Hükümet, 30 yıldır akan kanı bitirmek için önemli adımlar attı. "Türkiye'nin 90'lı yıllara dönmesine izin vermeyiz" diyen devlet yönetimi, bütün imkânları seferber etti. Ancak, karanlık eller ve teröristler, iyi niyetli yaklaşımlara rağmen süreci akamete uğratmanın derdinde. Hakkari'de önceki gün üç asker, sokak ortasında başlarından vurularak şehit edildi. Bu 'kara haberin', sembolik bir anlamı vardı. Kendilerine "Cumartesi Anneleri" denilen kayıp çocukları için gösteri düzenleyen kadınlar, İstanbul İstiklal Caddesi'nde 500. eylemini yaptı. Arjantin'de cunta yönetiminin gözaltına aldığı ve kaybettiği çocuklarını bulmak için şehir meydanında toplananlardan esinlenerek 19 yıl önce bir araya gelen Cumartesi Anneleri, devletten hesap istedi. Gazeteciler, yazarlar, sol örgütler ve CHP eyleme çağırdığı için etkinliğe katılım geniş oldu. Tam bu sırada Hakkari'den acı bir haber geldi. Üç annenin yüreğine kor düşmüştü. Maskeli teröristler, Artvinli Gülsem, Konyalı Yeter ve Bingöllü Aysel Ana'yı evlatsız bırakmıştı.
Artvinli Gülsen Köse, oğlu er Ramazan ile bir saat önce görüntülü konuşmuştu. Kınalı kuzusu vedalaşmış, 'Hakkını helal et anne" demişti kendisine. Gerisini gözü yaşlı anne anlattı: "Helalleşti benimle. Hakkımı helal etmişim sen de helal et yavrum dedim. Olaydan önce telefonla aradım. İki saat ulaşamayınca şehit olduğunu anladım. Bu acıyı Allah kimseye yaşatmasın. Vatana kurban verdim kuzumu. Benim içime düşen ateş başka annenin içine düşmesin. O benim kınalı kuzumdu."
Konyalı Yeter Gülle ise "yeter artık" diyen annelerden biriydi. Oğlu Ramazan, 13 yıllık uzman çavuştu. 2 çocuk babasıydı Ramazan. 7 ay sonra şark görevi bitecekti. En son kız kardeşinin düğünü için gelmişti Konya'nın Çeltik ilçesine. Ailesi "Yeter artık, gitme" demişti. O da "Mesleğimi seviyorum. Gitmem lazım baba. Biz orada nöbet tutmazsak siz burada nasıl rahat uyuyacaksınız?" diye cevap vermişti. Ve bir ay olmadan şehit haberi ulaştı baba ocağına. Acılı anne "Vatan sağ olsun" diyebildi.
Bingöllü anne Aysel Yılmaz'ın acısının tarifi imkânsızdı. Oğlu, harçlıklarından üç beş kuruş biriktirmiş, her aradığında ulaşmak için annesine telefon almaya karar vermiş, bu yüzden çarşıya çıkmıştı. Sevincini babasını arayıp "Anneme hediye telefon aldım, onu gönderiyorum, kargoya gidiyorum" diye paylaşmıştı. Ancak cenazesi kargosundan önce geldi. Jandarma Er Yunus Yılmaz, memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunu toprağa veren babası Saim Yılmaz, "Vatan sağ olsun. Bu acı hepimizin" dedi.

nbsp;Gerçek Cumartesi Anneleri!
Siyasiler ne dedi?


Yalçın Akdoğan
nbsp;Anlaşılan çözüm korkusu bacayı sardı. Örgüt panikatak geçiriyor. 'Hükümet neticeye ulaşacak diye provokatörler oyunu bozmaya çalışıyor.



Efkan Âlâ
Alçakça bir saldırıyla üç jandarmamız, alışverişe çıktıkları sırada yüzleri kapalı, korkak teröristler tarafından şehit edildi. Milletimizin başı sağ olsun.


Nihat Zeybekci
Teröristin bile gururu olur. Şehirde sivil olarak, savunmasız bir şekilde dolaşan yavrularımızı şehit edenler, terörist olacak kadar bile onurlu değildir.


Figen Yüksekdağ
Artık çözüm sürecinde karşımızda ciddi bir muhatap yok. Hükümeti, HDP'ye karşı sürdürdüğü siyasi linç kampanyasından vazgeçmeye çağırıyoruz. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...