Peşmerge bekliyor, ÖSO savaşıyor

Peşmerge bekliyor, ÖSO savaşıyor

GÜNDEM Haberleri

Koalisyon ülkelerinin savaş uçakları Kobani'de IŞİD mevzilerini bombaladı. Alev topu ile yoğun duman Türkiye tarafından da görüldü.

Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar, sınır kapısı yakınında şiddetlendi. Bölgede bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalar, akşam saatlerinde Kobani'nin doğu ve iç kesiminde yoğunlaştı. Bölgede etkili olan yağmura rağmen taraflar birbirine yakın mesafeden doçka, havan ve izli mermilerle ateş ediyor. Özellikle sınır kapısı civarında şiddetlenen çatışmalarda sık sık keskin nişancıların ateş ettiği duyuldu. Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları dün de IŞİD mevzilerine yönelik bombardımanını sürdürdü. Saat 12.00 sıralarında Kobani semalarında sesi duyulan savaş uçağı kısa süre sonra ilçe merkezindeki bir noktayı bombaladı. Büyük gürültüye yol açan patlamanın ardından oluşan alev topu ile yoğun duman Türkiye tarafından da görüldü.
PEŞMERGE BEKLİYOR
IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilen peşmergelerin Suruç'taki bekleyişleri ise sürüyor. Şimdiye kadar sadece 10 peşmerge Kobani'ye giriş yaptı. Bunlar bölgede saha incelemesi yapıyor. Gerekli incelemenin ardından 150 peşmerge de Kobani'ye geçecek. Peşmergenin geçişi geciktiği için IŞİD'le mücadelede en büyük yük, bölgedeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarının üzerinde. Kobani'de 200 kadar ÖSO savaşçısının üç cephede savaştığı bildirildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...