Havada, denizde, yer altında arıyoruz!

Havada, denizde, yer altında arıyoruz!

GÜNDEM Haberleri

VAN'da küçük Nehir, Ermenek'te 18 madenci, Rize'de 24 yaylacı, Boğaz'da 13 mülteci için seferber olduk

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları dün 8. gününde de devam etti. Ancak mahsur kalan işçilere henüz ulaşılamadı. Bu arada yukarıda umutlu bekleyişlerini sürdüren aileler için çeşitli yardım seferberliği başlatıldı. Mahsur kalan işçilerin ailelerine Ermenek Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 1 ton kömür, 1 ton odun ve bin TL tutarında para yardımı yapıldı. Yapılan yardımlardan en çok işçilerin uğruna çalıştıkları kömür, ailelerin yüreklerini burktu. Mehmet Baha'nın eşi Emiş Baha, "Kömürü görünce nefret hissettim. İstemedim vermelerini. Nefret, ateş her şeyi hissediyorum. Ne geldiyse bu kömür yüzünden geldi. Bizim buralarda hep iş sahasının olmamasından kaynaklanıyor. Zaten kömürü de kullanmadım" dedi. Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Yer altında kalan maden işçilerimizin kredi borçları siliniyor" dedi.Havada, denizde, yer altında arıyoruz!

13 KİŞİ DENİZİN DİBİNDE

Rumeli Feneri açıklarında 43 kaçak göçmenin bulunduğu teknenin batması ile ilgili ulaşılamayan 13 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmaları Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı gemi ve botlarla yürütülüyor. Bir uçak havadan tarama yaparken, Jandarma ve AFAD da arama çalışmalarına destek veriyor. Bu arada, Sarıyer Liman Caddesi üzerinde bulunan askeriyeye ait alanda karaya çıkarılan tekne, inceleme altına alındı. Öte yandan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Yunan adalarına geçmeye çalışan Suriyelilerin teknesi battı. Denizde mahsur kalan 12 Suriyeliyi sahil güvenlik ekipleri kurtardı.

Havada, denizde, yer altında arıyoruz!

NEHİR KAÇIRILDI MI?

Van'ın Gürpınar ilçesinde 7 gün önce evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları sürüyor. Ancak Kırkgeçit Mahallesi'nde yaşayan 10 yaşındaki bir çocuğun verdiği bilgi, arama çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Nehir'in beyaz bir otomobile bindirildiğini söyleyen çocuk, daha sonra tekrar araçtan indiğini iddia etti. Çocuğun verdiği bu ihbar üzerine ekipler çalışmalarını bu yönde de sürdürmeye başladı. nbsp;

Havada, denizde, yer altında arıyoruz!

16 KİŞİ MAHSUR KALDI

BÖYLE KURTULDULAR!

Bozulan araçları yüzünden yolda nbsp;mahsur kalan 3 genç, 27 saat sonra donmak üzereyken kurtarıldı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Gito yaylasında kardan dolayı kapanan yolda mahsur kalan Süreyya Y., Furkan C. ve Eda B., 27 saat sonra kurtarıldı. nbsp;Rize'nin Pazar ilçesinden cumartesi günü Gito yaylasındaki evlerine çıkan Süreyya Y., Furkan C. ve Eda B., geceyi evde geçirdi. Aniden bastıran kar yağışı sebebiyle sabah saatlerinde dönmek üzere yola çıkan 3 genç, araçları arıza yapınca yolda mahsur kaldı. Jandarma ekiplerinden yardım isteyen gençler için dün yola çıkan Jandarma ekibi elverişsiz hava şartları yüzünden onlara ulaşamadı. Yaya olarak yola devam eden Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) ise 27 saat sonra gençlere ulaşmayı başardı. Hemen hemen tamamı kara gömülmüş nbsp;araçta donmak üzere olan gençler, ilk müdahalenin ardından iş makinelerinin açtığı yoldan UMKE ve Rize Belediyesi'ne ait araçlarla Çamlıhemşin İlçe Sağlık Merkezi'ne getirildi ve sağlık kontrolünden geçirildi. Kurtarma ekipleri, "Biraz daha geç kalınsaydı donabilirlerdi" dedi. Bu arada, Rize'de kar yağışının etkili olduğu yaylalarda, aralarında bir inşaat firmasının 12 işçisinin de yer aldığı 24 kişi daha mahsur kaldı. Bunlardan 8'i kurtarıldı. Diğerleri için de çalışmalar yapıldı. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...