Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir ilk

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir ilk

GÜNDEM Haberleri  / AA

Erdoğan, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da düzenlenecek 2.Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katıldı. Bu ziyarette ayrıca bir ilk de yaşansı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi"ne katılmak üzere Ekvator Ginesi'nde gitti. Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da, havalimanına gelişinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo ve eşi resmi törenle karşıladı. Karşılamada, Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan ve eşi Tülay Doğan ile diğer yetkililer de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Türkiye - Afrika Ortaklık Zirvesi için geldiği Malabo'da temaslarına devam ediyor.


ERDOĞAN'DAN BİR İLK
Türkiye-Afrika ikili ilişkilerini ortaklık düzeyine çıkarmanın hedeflendiği zirvede bir ilk yaşandı. Türkiye ilk defa Ekvator Ginesi'ne Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ziyaret gerçekleşmiş oldu.

Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra iş dünyasından yaklaşık 200 kişi yer aldı. nbsp;

ACININ KITASI AFRİKA
Afrika, Batılı ülkelerin yıllarca sömürgecilik faaliyetlerini yürüttüğü, vicdani değerlerden uzak, insanın maalesef elmas ve altından daha değersiz görüldüğü bir kıta. Acının, açlığın, yoksulluğun kıtası Afrika, artık büyük bir ekonomik değişimden geçiyor.Tüketimde dünyanın diğer bölgeleriyle yarışır hale gelmesi beklenen Afrika'da tüketici harcamalarının 2020'de 1 trilyon dolarla Rusya ve Hindistan'a rakip olacağı öngörülüyor. Bölgenin büyüme potansiyeli birçok ülkenin iştahını kabartıyor.

EN FAZLA YARDIM YAPAN 3. ÜLKE TÜRKİYE
Türkiye'nin Kara Kıta'ya bakışı Batılı ülkelerden çok faklı...İnsani değerleri ön planda tutan Türkiye, ABD ve İngiltere'den sonra en fazla insani yardım yapan 3. ülke konumunda. nbsp;

Buna bağlı olarak son 10 yılda Afrika kıtasıyla siyaset, ekonomi, sağlık ve eğitim gibi birçok alanda hızlı ilerleme sağlayan Türkiye, kıtadaki büyükelçilik sayısı ve ticaret hacmini de büyük ölçüde artırdı.

TİCARET HACMİMİZ 23,4 MİLYAR DOLARA ÇIKTI
Türkiye'nin ticaret hacmi 9 milyar dolardan 23,4 milyar dolara, Sahra Altı Afrika ile ticaret ise 750 milyon dolardan 7,5 milyar dolara çıktı. 2003 yılında Afrika açılımını başlatan Türkiye, Afrika ile olan ilişkilerinde diğer ülkelerin bir adım önüne geçti. DHA/HABER7

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...