Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emine Erdoğan, Jill Biden ile sohbet etti

Emine Erdoğan, Jill Biden ile sohbet etti

GÜNDEM Haberleri

Emine Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın eşi Jill Biden ile Adile Sultan Kasrı'nda ortak ilgi alanları üzerine sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Adile Sultan Kasrı'ndaki görüşmede, Erdoğan ile Biden, ortak ilgi alanları üzerine sohbet etti.

Erdoğan, hayatını eğitim çalışmalarına adamış bir eğitimci olan Biden'ın sivil toplum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kadınların eğitimi, toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, yaygın bir kadın sağlık sorunu olan göğüs kanserinin erken teşhisi gibi konularda yaptığı çalışmaları ilgiyle dinledi.

Jill Biden, tıp uzmanlarıyla lise seviyesindeki okullara giderek genç kızları bilinçlendirdiklerini, doğru beslenme ve sigaradan uzak durma konusunda eğitim verdiklerini ifade etti.

Emine Erdoğan da erken teşhisin önemi kadar kansere sebebiyet verecek yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesinin önemine dikkati çekti. Özellikle göğüs kanserini önleyici bir tedbir olarak cilde temas eden kimyasallardan uzak durulmasının ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesinin gerekliliğini vurguladı. nbsp;

Aklında kalan en çarpıcı detay...

Görüşme sırasında Jill Biden, 1980'li yılların başında Ankara'ya geldiğini ve Türkiye ile ilgili aklında kalan en çarpıcı detayın ise her köşe başında elinde tüfeğiyle bekleyen askerler olduğunu ifade etti.

Yıllar sonra İstanbul'a gelişinde, gördüğü ilk Türkiye manzarasının tamamen değiştiğini söyleyen Biden, bundan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Sohbet, Biden'ın mesleki faaliyetleri yanında savaş gazileri ve asker ailelerine verdiği destek çalışmaları gibi konularla devam etti.

Erdoğan, Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberlerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi

Emine Erdoğan ayrıca, ABD basınında Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberlerden üzüntü duyduğunu dile getirdi. Biden ise iki ülke arasındaki ilişkilerin bu olumsuz haberlerin üstesinden gelecek kadar güçlü olduğunu ifade etti.

Görüşmeye ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin eşi Holly Holzer Bass ve Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Türk lokumu, Türk tatlıları ve kahvenin ikram edildiği görüşme sonunda Jill Biden'a kahve takımı, kahve ve Türk lokumu da hediye edildi.

Eğitim alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Jill Biden'ın, kız çocuklarının eğitimi için hayır vakıfları kuran Adile Sultan'ın adını taşıyan bir kasırda misafir edilmesi de dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...