Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yenikapı komple değişecek

Yenikapı komple değişecek

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu Kararı ile 'yenileme alanı' ilan edilen Yenikapı'da, 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi sil baştan yenileniyor.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 'yenileme alanı' ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi sil baştan yenileniyor. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Belediyesi, TCDD, özel şahıslar, Yedikule Surp Prigiç Ermeni Hastanesi, Ermeni kiliseleri ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sultan Murat Vakfı'na ait, 1'inci Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede, tescilli tüm yapılar korunuyor. Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, eser niteliğindeki binalar dışında, Kennedy Caddesi (sahilyolu) üzerindeki tüm yapılar yıkılıp kamulaştırılarak yeşil alan oluyor. Buna karşılık, bölgenin iç kesimlerinde 3-4 katı geçmeyen yeni ticaret, konut ve konaklama alanları planlanıyor.


BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE DE KABUL EDİLDİ


Fatih Belediyesi'nce hazırlanıp, İstanbul 3 No'lu Koruma Kurulu'nca uygun bulunan projenin, uygulama imar planına işlenmesine ilişkin teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce oy çokluğuyla kabul edildi.Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...