Dershaneler dönüşüm için kuyruğa girdi

Dershaneler  dönüşüm için kuyruğa girdi

GÜNDEM Haberleri

Şimdiye kadar dershanelerin yüzde 25'i Milli Eğitim Bakanlığı'na müracaat etti. 54 tanesi ise, eksiklerini tamamlayarak özel okula dönüştü.

Geçtiğimiz yıl dershanelerin özel okula dönüştürülmeleri için başlatılan çalışmaların ardından bunun hata olduğunu iddia ederek kaos çıkacağı beklentisi içine girenlerin eli boş kaldı. O dönem 'hiçbir dershanenin özel okula dönüşmek istemediğini' iddia edenlerin aksine dershaneler özel okula dönüşmek için sıraya girdi. Eylül 2015'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek durumda olan dershaneler önlerinde vakitleri olmasına rağmen öğrenci başına devlet teşviki, 25 yıla kadar arsa tahsisi veya 10 yıla kadar bina kiralama imkanı, öğretmenlerin devlette istihdamı gibi atılan adımlar sayesinde özel okula dönüşmek için yarışmaya başladı. Bu çerçevede17 Kasım tarihi itibarıyla toplamda 808 dershane yani toplam dershanelerin yüzde 25'i özel okula dönüşmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na müracaat etti. Bu müracaatlardan gerekli şartları taşıyan 578 dershane dönüşüm programına alındı. 1 Eylül 2014 tarihine kadar 54 tanesi ise, özel okula dönüştü. Açılan bu okulların 45'i temel lise, 4'ü Anadolu lisesi, 4'ü ortaokul ve 1'i ilkokul olarak faaliyetlerine devam etmeye başladı. nbsp;
Gökhan KAYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...